mest solgte gin Vinmonopolet 2022

De mest solgte gin på Vinmonopolet i 2022

Del med andre ginteresserte:

Dette er den mest omfattende listen over de mest solgte gin på Vinmonopolet i 2022 som er publisert. Det er, som vanlig, mange av de faste bestselgerne. Det som er gledelig, er at det også er mange nykommere som gjorde det bra i fjor.

Målt mot 2021, hadde Vinmonopolet en nedgang i omsetning på ca 18 prosent, noe som tilsvarer omtrent 21 millioner liter. Måler man derimot mot 2019, som var siste normale år før viruset fra Kina, er det en oppgang på ca 18 prosent.

Nedgangen i omsetning er overveiende mot svenskegrensen, og det er de fylkene nærmest Sverige som har størst svingning i omsetningen. Vi vet jo alle hva Covid gjorde med handle- og reisemønsteret vårt, så der er ingen overraskelser der.

Alkoholfritt har hatt et enormt oppsving. Det økte med 12 prosent i 2022. Salget av alkoholfrie produkter utgjorde hele 940.000 liter. Dette er ikke bare tidenes salg av alkoholfritt på Vinmonopolet, det er også den eneste kategorien som hadde vekst i 2022.

De mest solgte gin i Norge i 2022

Vi ser av listen at det dessverre fremdeles er slik at det er få spennende gin i toppen. Det er ganske åpenbart fra salgstallene at de fleste bare tar den ginen de finner i de fysiske Vinmonopol-utsalgene, og ikke benytter anledningen til å få tak i noe virkelig spennende fra bestillingsutvalget.

Vi har fått tak i en mer utfyllende liste med salgstall en den Vinmonopolet la ut på sine sider, så her får du mer informasjon enn det som har blitt presentert av andre.

Tallet i parentes er plasseringen på Vinmonopolets offisielle toppselgerliste for brennevin. (Fra plass 13 har vi tall for gin, og ikke i forhold til annet brennevin). Tallet etter er solgte liter. Husk at mange produsenter har halvlitersflasker slik at dette betyr det dobbelte antallet flasker. Klikk deg inn på de forskjellige ginene for å finne mer informasjon og oppskrifter.

1. Gordon’s Special London Dry Gin (9) 260.408 liter

Det er ingen overraskelser her.

Gordon’s London Dry Gin
Gordons London Dry Gin er en typisk London Dry. Gordons ble grunnlagt i 1769 i London, men blir i dag produsert i Skottland.
Les mer…
Hva passer til Gordons London Dry Gin

2. Bombay Sapphire London Dry (17) 143.132 liter

Bombay var de som fikk i gang gin-bølgen, og har fremdeles en god plass i hjertet mitt fra gode minner om mange Dry Martini, og en av de litt søtere variantene passer utrolig godt til sushi.

Bombay Sapphire London Dry Gin
Bombay Sapphire London Dry Gin er en av de mest kjente gin på markedet. Den inneholder blant annet sitrus, koriander og lakris og har en tydelig einer og sitrusduft.
Les mer…
Hva-passer-til-Bombay-Sapphire-London-Dry-Gin

3. Tanqueray London Dry Gin (35) 77.305 liter

Mange mener at dette er selve definisjonen på en einebærdrevet London Dry gin.

Tanqueray London Dry Gin
Tanqueray London Dry Gin er en av de gamle ginflaskene man "alltid har hatt i skapet". Den er en London Dry med et kraftig einerpreg.
Les mer…
Tanqueray London Dry Gin

4. Arctic Distilled Gin (48) 59.763 liter

Arctic Distilled Gin
Arctic Distilled Gin er en enkel gin med preg av einer og litt sitrus. Produsenten er finske Koskenkorva, bedre kjent for sin vodka med samme navn.
Les mer…
Hva passer til Arctic Distilled Gin

5. Beefeater London Dry (64) 45.455 liter

Særlig mer klassisk får det ikke blitt. Det er neppe noe merke som tar konsistent smak og samme opplevelse med sin gin mer alvorlig enn Beefeater. Når sant skal sies er det en gin som virkelig gjør seg i cocktails, og det er ikke uten grunn du ofte får denne servert i for eksempel en Negroni – også på mange av verdens beste barer. Du kan lese mer om deres nitidige arbeid for å opprettholde nøyaktig samme smak og kvalitet her.

Beefeater London Dry Gin
Beefeater London Dry Gin er oppkalt etter vaktene ved Tower of London. Den er en klassisk London Dry gin med innslag av koriander.
Les mer…
Beefeeter London Dry Gin

6. Elsker Dry Pink Gin (78) 35.738 liter

Den tørre varianten av Barekstens rosa Elsker gin.

Elsker Dry Pink Gin
Elsker Dry Pink Gin er en gin med middels fylde og fokusert preg av einer, urter, sitrus og røde bær. Det er verdt å merke seg at Elsker Dry Pink Gin er både sukker- og glutenfri.
Les mer…
Hva passer til Elsker Dry Pink Gin

7. Gordon’s Premium Pink Gin (80) 34.350 liter

Vi synes denne er altfor søt, men det er nok manges første møte med gin. Vi anbefaler å dempe sødmen rett og slett, med grape soda, eller lemon tonic.

Gordon’s Premium Pink Distilled Gin
Gordon’s Pink Gin er en gin smaksatt med jordbær, bringebær og rips. Den er tilsatt en del sukker; 70 gram pr liter.
Les mer…
Hva-passer-til-Gordons-Premium-Pink-Distilled-Gin

8. Gibson’s London Dry Gin (110) 25.852 liter

Dette er en gin vi ikke har lagt ut, rett og slett fordi den er plain. Vi trenger bare ikke en slik til. En gin fra Gibson som faktisk er god og ikke særlig mye dyrere er Gibson’s Exception London Dry Gin, så det kan jo være noe å teste neste gang dersom du er en av de som pleier å ta med Gibsons gin hjem. Den er bestillingsutvalget, så den må du da bestille til din nærmeste butikk før handelen kan foregå.

9. Bareksten Double Distilled Gin (112) 25.069 liter

En av Barekstens nyeste gin har faktisk tatt over en del av salget fra hans Bareksten Botanical Gin. Det er nesten litt rart i og med at de er to veldig forskjellige gin.

Bareksten Double Distilled Gin
Bareksten Double Distilled Gin er, som forventet, full av norske ingredienser. De ni urtene og bærene er satt sammen på en perfekt måte.
Les mer…
Bareksten Double Gin

10. Harahorn Gin (122) 21.000 liter

Den første på listen fra Det Norske Brenneri i Grimstad, men du finner flere lenger nedover. Denne haren har hoppet langt, også utenfor Norges grenser.

Harahorn Gin
Harahorn er en tørr gin med god fylde og preg av einer, anis og sitrus. Den har en sval aroma preget av einerbær, anis, blomst og sitrus.
Les mer…
Hva-passer-til-Harahorn-Gin

11. Hendrick’s Gin (126) 20.859 liter

Hendrick’s har en stil man bare må elske! En blanding mellom 1800-tall og steampunk, som jeg iallfall faller helt for. Det skader jo ikke at smaken er nydelig også.

Hendrick’s Gin
Hendrick's Gin er en av pionerne bak den nye gin-bølgen. Hendrick's er mild, og lett å like. Prøv den gjerne med friske roseblader.
Les mer…
Hendricks Gin

12. Bareksten Botanical Gin (129) 20.859 liter

Det er en del botaniske ingredienser som gjør seg så nydelig i cocktails. Å riste en cocktail med eggehvite med denne, det dufter altså bare SÅ behagelig. Du bør for eksempel forsøke en Clover Club eller Gin Sour. Ikke at Dry Martini blir feil heller, særlig ikke den her.

Bareksten Botanical Gin
Bareksten Botanical Gin har en blomstret duft med hint av sitrus, lime, kanel og einer. Smaken er tørr og sammensatt, med godt integrerte urter. Dette er en nydelig gin som skiller seg ut.
Les mer…
Bareksten Botanical Gin

13. Lyng Norwegian Botanical Gin (163) 14.492 liter

Lyng Gin er nydelig, og flasken vakker. Denne er aldeles nydelig i GT med frisk lyng, rosmarin og grapefruktskall. Enda en suksess fra Det Norske Brenneri.

Lyng Norwegian Botanical Gin
Lyng Norwegian Botanical Gin er en hyllest til turterrenget. Den inneholder en mengde kjente vekster fra skog og fjellheim.
Les mer…
Lyng Norwegian Botanical Gin

14. Harahorn Pink Gin 9.510 liter

Når sommeren kommer er alt du trenger litt tonic og noen bringebær.

Harahorn Pink Gin
Harahorn Pink Gin er både pink gin og gin på en gang. Den smaker gin – og både bringebær, sitrus og einebær. Den har en lett sødme.
Les mer…
Harahorn Pink Gin

15. Arctic Distilled Dry Gin Italian Citrus, 9.177 liter

Denne har vi ikke omtalt. Du kan eventuelt lese mer om den på Vinmonopolet.

16. Malfy Gin Rosa, 7.273 liter

Den mest populære av Malfy Ginene, og det er forståelig. Dette er grapefrukt på flaske.

Malfy Gin Rosa
Malfy Gin Rosa er en italiensk sitrus bombe. Her er det nok nødvendig å like rosa grapefrukt. Gjør du det vil du like denne.
Les mer…
Malfy Gin Rosa

17. Nine Sisters Ocean Gin, 5.238 liter

Nine Sisters Ocean Gin skiftet flaske midt i året i fjor, med omtrent like mye salg før og etter skiftet. De gikk også fra 50cl til 70cl, og glasset i den nye flasken er resirkulert. Flasken er også temmelig kul. Innholdet er også bra.

Nine Sisters Ocean Gin (Feddie Ocean Nine Sisters Gin)
Feddie Ocean Nine Sisters Gin er en spennende, unik og smaksrik gin som i 2021 vant gullmedalje i London Spirits Competition.
Les mer…
Nine Sisters Ocean Gin

18. Malfy Gin Con Arancia, 4.579 liter

Det sies at fargen i ginen er så kraftig at du kan bruke en liten mengde av den i en cocktail for å farge drinken. Vi har ikke testet det, men det høres jo besnærende ut.

Malfy Gin Con Arancia
Malfy Gin Con Arancia er en italiensk gin med lag på lag med blodappelsin, appelsin, grapefrukt og sitron. En bombe av sitrus rett og slett.
Les mer…
Passer til Malfy Gin Con Arancia

19. Finsbury London Dry, 4.288 liter

Her er jeg fristet til å si, at dersom du pleier å kjøpe Gordons – prøv denne neste gang. Denne er både billigere og bedre.

Finsbury London Dry Gin
Finsbury London Dry Gin er god og rimelig gin av typen London Dry Gin. Finsbury Gin er et av verdens eldste ginmerker,, grunnlagt i 1740.
Les mer…
Finsbury London Dry Gin

20. Roku Gin, 4.163 liter

Vår første japanske gin, nydelig med ingefær for eksempel.

Roku Gin
Roku Gin er en sval og myk gin med middels fylde og preg av sitrus, einer, og anis. Den har god lengde, og passer i både G&T og Dry Martini.
Les mer…
En flaske med Roku Gin fra Japan

21. Whitley Neill Rhubarb & Ginger Gin, 4.112 liter

Whitley Neill Rhubarb & Ginger Gin
Whitley Neill Rhubarb & Ginger Gin er en gin med mye smak. Den har lite einerpreg, og passer kanskje best for de som ikke er så glad i klassisk gin.
Les mer…
Passer-til-Whitley-Neil--Rhubarb-and-Ginger-Gin

22. Skagerrak Nordic Dry Gin, 3.937 liter

Duften av hav på flaske. Dette er nok den første ginen som kom med dette havfriske og lette saltpreget. Denne selger pussig nok mye mer både i Sverige og Danmark enn her. Danmark er jo virkelig en nasjon med pasjon for gin, og der går den unna. Her ser den ut til å være litt uoppdaget, selv om det går fremover. Anbefales!

Skagerrak Nordic Dry Gin
Skagerrak Nordic Dry gin gjenskaper følelsen av å gå langs kysten en kjølig sommerdag. Duft og smak er av sjø, blomster, bær og tang.
Les mer…
Hva passer til Skagerrak Nordic Dry Gin

23. Bivrost Arctic Gin, 3.787 liter

En god gin fra verdens nordligste destilleri. Bivrost, med sin lekre blåfarge, har også veldig mange andre produkter de blir kjent for. Whiskyen deres gjør det også kjempebra.

Bivrost Arctic Gin
Bivrost Arctic Gin lages av smeltevann fra isbreene sammen med med lokale botaniske ingredienser – et unikt produkt fra det arktiske Norge.
Les mer…
Bivrost Arctic Gin

24. Blue Velvet Violet Gin, 3.694 liter

Ginen som skifter farge og blir rosa når du tilsetter tonic. En veldig artig effekt. Og en veldig god gin.

Blue Velvet Violet Gin
Blue Velvet Violet Gin ble til ved en tilfeldighet da produsenten skulle lage en ny vermut. Den ble for søt, og derfor laget de gin i stedet.
Les mer…
Blue Velvet Violet Gin

25. O.P. Anderson Distillery Blood Orange Gin, 3.593 liter

Vidunderlig i Negroni. I en Gin og Tonic har du valget mellom en nøytral tonic eller The Headless Horseman appelsintonic.

O.P. Anderson Distillery Blood Orange Gin
O.P. Anderson Organic Blood Orange Gin er en smaksatt gin med tydelig og god smak av blodappelsin. Nydelig både i Negroni og Gin & Tonic.
Les mer…
passer til O.P. Anderson Distillery Organic Blood Orange Gin

26. Greenfield Organic Premium Gin, 3.501 liter

Et godt kjøp, vil tippe mye av omsetningen her er halvliters plastflasken som folk tar med på tur.

Greenfield Organic Gin
Greenfield Organic Gin er en gin med koriander og sitruspreg. Alle ingredienser, og hvetespriten er økologiske.
Les mer…
hva passer til Greenfield Gin

27. Ægir Kvist Organic Gin, 2.724 liter

Ægir sin Kvist har gjort det riktig bra. Det blir spennende å se hvordan deres nye Ægir Happycat Old Tom Gin gjør det i år.

Ægir Kvist Organic Gin
Ægir Kvist Organic Gin er fra Flåm. Det er en mild og spennene gin med krydder og sitruspreg og et spennende hint av ingefær.
Les mer…
Ægir Kvist Organic Gin

28. Monkey 47 Dry Gin, 2.410 liter

Det er nesten en skam at denne ikke selger mer. Hvor er dere hen folkens!? Vi har sykt lyst til å reise å besøke dem, det må jo være en superkul tur og opplevelse.

Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin
Monkey 47 Dry Gin har hele 47 botaniske ingredienser, og har 47% alkohol. Dette er en gin som er kraftig på smak og har mange undertoner.
Les mer…
Monkey-47-Schwartzwald-Dry-Gin

29. Golden Cock, 2.034 liter

Gammel tradisjon på flaske. Denne stod for store deler av Vinmonopolets omsetning av gin i mange år. Og holder tydeligvis fremdeles stand.

Golden Gock Old Tom Gin
Golden Cock Old Tom Gin har vært på Vinmonopolet i mange tiår, og har vel ikke det beste rykte. Overraskende ettersom den vant sølv i 2016.
Les mer…
Hva passer til Golden Cock Old Tom Gin

30. Attåt Pink Gin, 2.017 liter

Det lille brenneriet Attåt har flere gin, men dette er faktisk den av de som er høyest på salgslisten. De har også en hel del andre produkter enn gin på Vinmonopolet, både sider, RTD cocktails og likører. Morsomt at slike små distriktsbedrifter klarer seg. Du kan lese mer om folkene og stedet her.

Attåt Pink Gin Vapour Infused
Attåt Pink Gin Vapour Infused er den nye versjonen av pink gin fra Gardsbrenneriet. Resultatet er både overraskende og veldig godt.
Les mer…
Attåt Pink Gin Vapour Infused

31. Elsker Pink Gin, 1.939 liter

Dette er den søteste av Stig Bareksten sine to Elsker gin. Den er likevel ikke veldig søt, og passer godt i GT, og for de som ikke helt har kommet dit at de liker en London Dry Gin ennå.

Elsker Pink Gin
Elsker Pink Gin er en middels fyldig gin med antydning til sødme og innslag av einer, røde bær og sitrus. Den er tilsatt 5g sukker/liter, og er dermed ikke veldig søt, men litt rundet av uten å miste det gode ginpreget.
Les mer…
Hva-passer-til-Elsker-Pink-Gin

32. Herbarium New Forest Gin, 1.849 liter

Berentsen har jo haugevis med produkter på Vinmonopolet, både gin som denne, øl, og flere andre produkter. De har også veldig god tonic som du bør prøve – du finner de ofte på Gulating, eller i vanlig dagligvare. Du kan se hvor du får tak i tonic i Norge i denne artikkelen.

Herbarium New Forest Gin
Herbarium New Forest GIN er en norsk gin med smaker fra den norske skogen. Med gran, sitrus og einer er både klassisk og samtidig moderne.
Les mer…
Herbarium New Forest Gin

33. Oslo Håndverksdestilleri Vidda Tørr Gin, 1.800 liter

Vidda Tørr Gin har jeg dratt med på hytte uten innlagt vann og strøm. Da ble det Gin og Tonicmed en bjørkekvist fra nærmeste tre – og istapper fra taket. Garnityret var tørket blodappelsin. Noe særlig mer norskt blir et vel ikke? Andre mer tradisjonelle oppskrifter finner du ved å klikke på flasken.

Vidda Tørr Gin
Vidda Tørr Gin er en spennende gin laget av det du tråkker rundt i på skogstur. Her finner du blant annet lyng, einer, blåbær og granskudd.
Les mer…
vidda tørr gin

34. O.P. Anderson Old Tom Gin, 1.631 liter

En god klassisk Old Tom Gin som er god både i en GT og en Negroni. Klikk på flasken for å se omtale og oppskrifter.

O.P. Anderson Old Tom Gin
O.P. Anderson Old Tom Gin den tredje i rekken av gin fra O.P. Anderson. Dette er en deilig Old Tom gin som er basert på deres Organic Dry Gin.
Les mer…
O.P. Anderson Old Tom Gin

35. Tanqueray Sevilla, 1.593 liter

Tanqueray flor de Sevilla Distilled Gin
Tanqueray flor de Sevilla Gin er en fruktig gin med nydelig smak av appelsin. Serveres alene eller i en Gin og Tonic med en skive appelsin.
Les mer…
Tanqueray Flor de Sevilla Gin

36. Harahorn X-Mas Edition Gin, 1.573 liter

Når man tenker på at denne knapt hadde to måneders salg er dette en veldig grei omsetning på så kort id. Det er bare å håpe at dette blir en juletradisjon.

Harahorn X-mas Edition Gin
Harahorn X-mas Edition Gin er en veldig spennende gin med mye smak. Den passer med sine krydder utmerket i julen, men kan nytes hele året.
Les mer…
Harahorn X-mas Edition Gin

37. McQueen Scottish Gin Citron, 1.553 liter

Funfact: De har en app, hvor du kan oppleve en AR effekt ved å laste ned appen og sikte på flasken. (Søk opp “McQueen gin”. Den finnes for både iPhone og Android) Først velger du hvilken gin du har. Deretter får du M’en i McQueen på flasken til å matche med M’en i appen på telefonen.

McQueen Scottish Gin Citron
McQueen Scottish Gin Citron er skotsk. Her får du en tydelig sitrusgin, med en hel del sødme. Men, citron er ikke det samme som sitron!
Les mer…
hva passer til McQueen Scottish Gin Citron

38. Brennevinsgrova Strawberry Pink, 1.529 liter

Brennevinsgrova har mange gode gin. Av de vi liker best er nok absolutt deres Navy Strength som er helt himmelsk. Det samme gjelder deres Premium Gin. Har du ikke testet disse er det på tide. Sa jeg at jordbærutgaven også er god?

Brennevinsgrova Strawberry Pink Gin
Brennevinsgrova Strawberry Pink Gin er en deilig rosagin. Den er full av både tradisjonelle og utradisjonelle ingredienser, mange er kortreiste.
Les mer…
Brennevinsgrova Strawberry Pink Gin

39. Nine Sisters Summer Gin, 1.466 liter

Fargen på selve ginen er mest en gimmick, og siden fargen er helt naturlig vil den falme ganske raskt. Jeg synes argumentet deres angående dette er helt strålende. “Dette er en social gin – den må deles før den falmer!” I alle fall, smaken forringes ikke, så du kan være gjerrig på den som du vil.

Feddie Ocean Nine Sisters Summer Gin
Nine Sisters Summer Gin er en rosa gin som ikke er en pink gin. Den er farget med hibiscus, og har et preg av einer og sitrus.
Les mer…
Feddie Ocean Nine Sisters Summer Gin

40. Beefeater Pink Strawberry, 1.415 liter

Beefeater lanserte sin rosa gin ganske fort etter Gordon’s kom med sin. Denne har tydelig jordbærpreg. Denne er imidlertid betydelig mindre søt enn Gordon’s rosa, og vi vil si at den er ganske vellykket.

Beefeater Pink Strawberry Gin
Beefeater Pink Gin er laget ved å tilsette jordbær i Beefeater London Dry Gin. Komboen av jordbær, appelsin, sitron og lakris gir en søt gin.
Les mer…
Beefeater Pink Gin

41. Oslo Gin, 1.380 liter

En av mange gode gin fra Det Norske Brenner i Grimstad. Oslo Gin er nok en av de ginene som skifter mest karakter når du forsøker med forskjelligge tonic. Lek deg, og opplev forskjellene.
En annen av våre favoritter kom ikke med på topplisten, nemlig Resept XVII Prophylactic Dry Gin, som virkelig også er en strålende cocktailgin.

Oslo Gin
Oslo Gin er, som navnet tilsier, en gin laget med ingredienser som kan plukkes så og si innenfor bygrensen. Her finner vi løvetann, karve, røsslyng og hestehov – i tillegg til mye annet.
Les mer…
Hva-passer-til-Oslo-Gin

42. Tanqueray No. Ten, 1.322 liter

Tanqueray No. Ten Gin
Tanqueray No. Ten London Dry Gin er balansert og rundere og likevel mye mer kompleks gin enn den vanlige Tanqueray vi er vant til.
Les mer…
Hva passer til Tanqueray No. Ten Gin

43. Engine Gin, 1.233 liter

Dette må være årets morsomste forpakning. Vi måtte bare ta den med i garasjen!

Engine Gin
Bare flasken til Engine Gin er kul nok til å kjøpe den. Liker du salvie, så er innholdet også garantert å falle i smak.
Les mer…
Engine Gin

44. Beefeater Blood Orange, 1.180 liter

Dette er en smaksatt gin som tåler mye tonic og garnityr. Appelsingin er godt i Negroni. Prøv det om du har denne hjemme!

Beefeater Blood Orange Gin
Beefeater Blood Orange Gin er basert på en oppskrift fra 1876. Den dufter friske appelsiner. Smaken er søt, med tydelig koriander og einer.
Les mer…
Beefeater Blood Orange Gin

45. Herbarium Dry Pink Gin, 1.142 liter

Berentsens rosa gin. Her har de igjen brukt mye av det de finner rundt seg, og de har også blandevann som passer til. Du bør nesten teste deres nypebrus til denne om du får tak i den.

Herbarium Dry Pink Gin
Herbarium Dry Pink Gin er basert på lokale ingredienser fra Egersund. Resultatet er en litt annerledes rosagin som er lett å like.
Les mer…
Herbarium Dry Pink Gin nye gin på Vinmonopolet 2 mars 2022

46. Gibson’s Premium Pink Gin, 1.084 liter

Gibson’s Pink Gin ser så vidt vi kan forstå, ut til å være basert på Gibson’s Gin og tilsatt jordbær og roseblader. Dette er en pink gin med en genuint god jordbærsmak.

Gibson’s Pink Premium Gin
Gibson's Pink Premium Gin er en rosa gin med tydelig duft og smak av jordbær, roseblader og klassiske gin-krydder. Den er ikke tilsatt sukker.
Les mer…
Gibson's Pink Premium Gin

47. Aviation Gin, 1.041 liter

Aviation American Gin
Aviation American Gin er en gin med mindre einer-preg, og en bløt og rund smak. Den er veldig god med koriander og appelsinskall.
Les mer…
Hva-passer-til-Aviation-Gin

48. Bivrost Pink Gin, 1.030 liter

En rosa gin fra verdens nordligste destilleri. Ikke for søt. Nydelig med bringebær som garnityr.

Bivrost Pink Gin
Bivrost Pink Gin inneholder bær og urter høstet i Nord-Norge, og er en slags Nordlandsk tolkning av rosagin. Bær, urter og sitrus i flott harmoni.
Les mer…
Bivrost Pink Gin

49. Brockmans Premium Gin, 995 liter

Brockman har en tydelig smak av bær, noe som fikk meg til å teste en virkelig morsom oppskrift. Nemlig Nuked Negroni.

Brockmans Gin
Brockmans Gin har et tydelig preg av sitrus og ville bær, og inneholder blant annet bjørnebær og appelsin. Dette er en gin med mye smak.
Les mer…
en flaske Brockmans Gin

50. Myken Arktisk Sommergin, 990 liter

Myken Arktisk Sommergin
Myken Arktisk Sommergin er Myken Destilleri sin andre gin. Den "originale" Myken Gin heter nå Myken Arktisk Vintergin.
Les mer…
Hva passer til Myken Arktisk Sommergin

51. Liverpool Gin, 942 liter

Klassisk gin uten noe styr. En allrounder som funker til alt.

Liverpool Gin
Liverpool Gin er en klassisk no-nonsense gin som fungerer både i en Gin og Tonic, en Dry Martini, og i en Negroni. Oppsummert i tre ord: Einer, sitrus, og krydder.
Les mer…
Hva passer til Liverpool Gin 40% ny versjon

52. Kalinka London Dry, 903 liter

Her er det rett og slett mange gode grunner til å kjøpe en annen gin. Det er et utall gode norske gin for eksempel som fortjener et kjøp mye mer enn denne.

53. Gin Mare, 896 liter

Gin Mare Mediterranean Gin
Gin Mare er en drøm av en gin som passer til "alt", men vit at dette er så langt fra London Dry som det er mulig å komme.
Les mer…
Hva passer til Gin Mare

54. Gilbey’s Special Dry Gin, 593 liter

Du kan jo lese på Vinmonopolet om denne er interessant.

55. Harahorn Orange Dry, 886 liter

Dette var en engangsproduktsjon, jeg tror nesten litt på gøy. Men resultatet ble så bra. Vi får se hva som skjer. Kanskje kommer den en gang til? Dette var nok hele opplaget, her ble det laget 2000 flasker a 50cl, og noe av det var nok også på tax-free.

Harahorn Orange Dry Gin
Harahorn Orange Dry Gin er den nyeste utgaven av Harahorn. Dette er en nydelig sitrusfokusert gin som egner seg både i en GT og i cocktails.
Les mer…
Harahorn Orange Dry Gin, nye gin på Vinmonopolet 2 mars 2022

56. Berentsens Juletre Gin, 880 liter

Tidenes mest kreative produksjon! Folk leverte juletrær og sendte inn barnåler fra land og strand. Vil du ha navnet ditt på neste års flaske er det ennå ikke for sent.

Berentsens Juletre Gin
Berentsens Juletre Gin er et morsomt påfunn som har gitt nytt liv til innsamlede juletrær fra hele landet. Fra juletre til god gin.
Les mer…
Berentsens Juletre Gin nye gin på vinmonopolet 2 november 2022

57. Bareksten Old Tom Gin, 861 liter

Old Tom ginen til Bareksten var tilgjengelig i Danmark og England i flere år før den endelig kom hit. Dette er en gin som gjør seg i en Gin og Tonic, i en Tom Collins, eller bare med isbiter. Sistnevnte er Stig sin egen favoritt.

Bareksten Old Tom Gin
Bareksten Old Tom Gin kom endelig til Norge i polslippet i mai 2021. Dette er det mange som har ventet på. Den ble nemlig lansert i 2017.
Les mer…
Bareksten Old Tom Gin

58. Nine Sisters Grapefruit Gin, 858 liter

Her er det store mengder grapefrukt, hvor bitterhet og fruktighet spiller godt mot sødmepreget fra hvetespriten. Denne ginen fungere utmerket i en Gin og Tonic så vel som i en French 75.

Nine Sisters Grapefruit Gin
Nine Sisters Grapefruit Gin basert på oppskriften på Nine Sisters Summer Gin. Nå er det grapefrukt som står i sentrum, men uten å dominere.
Les mer…
Nine Sisters Grapefruit Gin

59. Wettre Original London Dry Gin, 791 liter

Funtact: Etiketten prydes av kråka, som også er navnet på puben som holder til i den gamle møkkakjelleren under fjøset på gården der hvor ginen produseres. Veldig morsomt med slike lokale gin som klarer seg bra!

Wettre Original London Dry Gin
Wettre Original London Dry Gin en solid London Dry Gin produsert av ølbryggere på Vettre i Asker. Dette er en gøyal gin som egner seg til både Gin og Tonic og Negroni.
Les mer…
Wettre Original London Dry Gin

60. 333 Lady Bluebell Arctic Gin, 737 liter

Denne ginen har vi faktisk aldri smakt.

61. Husholdnings Gin, 736 liter

Her har Palmer, Himkok og Jesper Høst (årets bartender 2014) tatt frem et anti-premium produkt som en liten protest mot luksusjaget. Dette er premium kvalitet til hverdagspris!

Husholdnings Gin
Husholdnings Gin er en "billig gin" som beviser at gin kan være godt nesten uansett prisklasse. Denne fungerer strålende i en Gin og Tonic.
Les mer…
Husholdnings gin Nye gin Vinmonopolet Juli 2020

62. Gordon’s Sicilian Lemon Gin, 721 liter

Gordon’s Sicilian Lemon Gin
Gordon's Sicilian Lemon Gin skapte overskrifter da den ble lansert. Dette er en sitrus-gin som er nydelig balansert.
Les mer…
Gordon's Sicilian Lemon Gin

63. Tanqueray Blackcurrant Royale, 704 liter

64. Hiernagla Værbitt Skogsbær Gin, 667 liter

Skogsbær i mengder! Bittelille Hiernagla brenneri gjør det bra. De har noen andre gin også, og har også produsert den nye White Dragon gin, som ikke ennå har kommet på Vinmonopolet. De hadde også året eneste protestgin – Motbør Værbitt Gin som en protest mot de elendige strømprisene.

Hiernagla Værbitt Skogsbær Gin
Hiernagla Værbitt Skogsbær Gin er et resultat av en vennegjeng som fant på noe kult sammen. Den har smak av einer og skogsbær.
Les mer…
Hiernagla Værbitt Skogsbær Gin ny design på flasken vinner

65. Larios Gin Rosé, 662 liter

66. Bareksten Navy Strength Gin, 581 liter

Enda mer av det gode! Dette er Bareksten Botanical Gin på steroider. Liker du originalen, kommer du til å elske denne.

Bareksten Navy Strength Gin
Bareksten Navy Strength Gin er en bombe av smak. Den inneholder 58% alkohol som også gjør sitt til at du får en eksplosjon av inntrykk ved første smak.
Les mer…
Bareksten Navy Strength Gin

67. Nordic River Citrus Flavoured Gin, 575 liter

Nordic River kom med to nye gin nå helt nylig 2023 i tillegg til denne som de hadde fra før. Det blir spennende å se hvordan Nordic River Classic Gin og Nordic River Raspberry Gin gjør det kommende år.

Nordic River Citrus Flavoured Gin
Nordic River Citrus Flavoured Gin er en ny Norsk gin fra Hunsfos Bryggeri i Vennesla, som har tatt steget fra øl til gin. Dette er en sval og deilig smaksatt gin hvor sitrus og einer er de dominerende aromaene.
Les mer…
Nordic River Sitrus Flavoured Gin

68. Etsu Handcrafted Gin, 554 liter

Produsenten anbefaler mint som garnityr. Vi har testet appelsinskall og stjerneanis med stort hell sammen med en nøytral tonic som for eksempel Fever-Tree Premium Indian Tonic Water.

Etsu Gin
Etsu Gin er en gin fra øya Hokkaido nord i Japan. Basen er av sukkerør, og det er mye av smakene man kjenner igjen fra andre japanske gin.
Les mer…
Passer til Etsu Gin

69. Harahorn White Lemon Gin, 532 liter

En av våre mange favoritter fra Det Norske Brenneri i Grimstad. Det ble sagt å være en limited edition. Vi håper den fortsetter.

Harahorn White Lemon Gin
Harahorn White Lemon Gin tar utgangspunkt i Harahorn Gin. Deretter har de tilsatt ekstra sitronskall, og lagt til pomerans, grønnmynte og peppermynte.
Les mer…
Harahorn White Lemon gin

70. The Botanist Islay Dry Gin, 524 liter

The Botanist Gin inneholder en mengde forskjellige vekster, men den er så godt balansert at man opplever de som en helhet, og ikke som ingredienser som sloss om oppmerksomheten. Les om den mikset av en mester!

The Botanist Islay Dry Gin
The Botanist Gin produseres av Bruichladdich Distillery på øyen Islay, og er en unik gin. 22 av de 31 botaniske ingrediensene er lokale.
Les mer…
En flaske The Botanist Islay Dry Gin

71. Hendrick´s Neptunia, 524 liter

I Neptunia er det brukt strandvekster fra Ayshire-kysten ved Glasgow. Dette gir en utpreget marin profil med salte og myke havtoner. Jeg vil tippe du godt kan teste den til østers eller sushi.

Hendrick’s Neptunia Gin
Hendrick’s Neptunia Gin er en spennende limited edition fra Leslie Gracie sitt "Cabinet of Curiosities". Den har kystnære, litt saltlige noter.
Les mer…
Hendricks Neptunia Gin

72. Finsbury Wild Strawberry Pink Gin, 485 liter

Denne jordbær versjonen anbefales servert med tonic og røde bær. Jeg vil nok tippe at det blir flott som en rosa spritz servert med lemonade og en splash musserende. Den er langt mindre søt enn for eksempel Gordons Pink.

Finsbury Wild Strawberry Pink Gin
Finsbury Wild Strawberry Pink Gin er basert på Finsbury London Dry Gin, og tilsatt jordbær. Den er søt og floral, med einer, sitrus og krydder.
Les mer…
Finsbury Wild Strawberry Gin ny gin på vinmonopolet 7. juli 2021

73. Elsker Dry Velvet Gin, 460 liter

FARGEN – den er bare sinnssykt lekker! Rent bortsett fra at ginen må testes i alle fall, mener jeg at fargen er god nok grunn til å ha den. Dette er virkelig et helt annerledes konsept. Det skal forresten være sort gulrot som har ansvaret for fargen.

Elsker Dry Velvet Gin
Elsker Dry Velvet Gin er en lekker lilla gin fra Stig Bareksten. Her har han lekt seg med einer, hylleblomst, sitrus og flere andre bær.
Les mer…
Elsker Dry Velvet Gin

74. Geirr Angr Botanical Gin, 457 liter

I Geirr Angr er det hele 30 forskjellige ingredienser. Mange er lokale, slik som for eksempel hestehov, bjørkeblader og geitrams. Denne er veldig anvendbar.

Geirr Angr Botanical Gin
Geirr Angr Botanical Gin et produkt fra Geiranger Brenneri i samarbeid med Det Norske Brenneri i Grimstad. Smaken er av einer, mynte og sitrus.
Les mer…
Geirr Angr Botanical Gin

75. Malfy Gin Con Limone, 456 liter

Malfy Gin Con Limone er også så god av vi anbefaler å prøve den bare med is – det vil si uten noe blandevann. Nydelig i G&T, gjerne med sitronskall som garnityr.

Malfy Gin Con Limone
Malfy Gin Con Limone er som navnet antyder en gin med mye sitronpreg. Den smaker rett og slett sitron med en lang avslutning av koriander, anis og einer.
Les mer…
Hva-passer-til-Malfy-Gin-Con-Limone

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.