ginskolen

Ginskolen – Stedet for å lære mer om gin

I Ginskolen kan du lære alle grunnleggende ferdigheter for å kunne lage en god Gin og Tonic eller en perfekt Dry Martini. Her har vi samlet en rekke artikler med nyttig informasjon om gin, ingredienser og garnityr. Du finner også historisk informasjon.

Grunnleggende om gin

Som på enhver annen skole så starter også Ginskolen med det helt grunnleggende. I denne seksjonen lærer du alt du trenger å vite om gin, tonic, utstyr og garnityr. Du må ikke lese alt dette for å komme i gang, men det hjelper. Hvordan lages gin? Hva skiller gin fra vodka? Finn ut mer under.


Gintyper – Lær mer om de forskjellige gin-stilene

London Dry Gin er av mange sett på som den eneste sanne gin, men det er en sannhet med modifikasjoner. Den første ginen var nemlig Old Tom Gin. Visste du at Pink Gin egentlig er en cocktail? – eller at det finnes gin laget på slåpebær?

Hva er London Dry gin?

London Dry gin er den vanligste gin typen. På tross av navnet må den ikke være laget i London for å kunne kalles London Dry. […]

Les mer

Kimerud Pink Gin med Rose Lemonade er pink gin

Hva er Pink Gin?

Pink gin er som regel en London Dry Gin tilsatt enten jordbær, bringebær eller en kombinasjon av bær og for eksempel rabarbra. […]

Les mer


Historisk informasjon

Den engelske ginen kommer fra hollandsk jenever. I løpet av de litt over 300 år som gin har eksistert har det skjedd en rivende utvikling. Krig og gin har gått hånd i hånd nesten like lenge.


Gin og Tonic

Her er historien om den enkle, men spennende drinken. Du får også lære hvor enkelt det er å lage en god og spennende Gin og Tonic. Hva med å droppe sitronskiven og finne frem potetskrelleren? Sitronskall er ofte mye bedre. Og hva er egentlig tonic? Smaker ikke all tonic det samme? Her får du svarene.

tonic passer ikke til alt

Nei, din favoritt-tonic passer ikke til alt!

Din favoritt-tonic er sikkert god til mange gin, men den passer ikke til alt. Jeg bebreider ingen, men det er på tide å ta "den store samtalen" om tonic. Dette ... Les mer

Martini

Ingen cocktail er så enkel å lage, og samtidig så lett å ødelegge, som en Dry Martini. Her lærer du hvordan du kan lage en god en.


Barutstyr

Det er fullt mulig å lage gode drinker med det utstyret du finner på kjøkkenet. Du kan servere en Gin og Tonic i et melkeglass. Men med det rette utstyret blir jobben både enklere og morsommere.


Andre tema

Her finner du alt som ikke passer inn over.

4