Nuked Negroni med Brockmans Gin er et alternativ til glüwine eller en winter warmer. Og det er utrolig forskjellig fra en vanlig Negroni.
Her ble vi inspirert av boken Good Things to Drink av Mr. Lyan. Dette er en ment å være en nedkjølt drink, men etter å ha lest om the Gin Queen, som ikke orket å vente til den var kald – forsøkte vi det samme. Nuked Negroni er faktisk den beste Negronien jeg hittil har laget!
Utgangspunktet her krever bjørnebær, det hadde jeg ikke – men jeg hadde en gin med masse bjørnebær, nemlig Brockman Gin, og brukte det i stedet. Bærene jeg erstattet med er bringebær. Det ble helt strålende. Dermed vil du kunne bytte ut ginen og bruke bjørnebær i stedet og få et lignende resultat. Enda en gang – veldig morsomt å leke med smaker.
Slik lager du en Nuked Negroni
Ha alle ingrediensene i en mikrosikker bolle og kjør i 1 minutt. Avhengig av mikroen din må du kanskje ta litt tid til, sjekk om den er varm nok. Det skal ikke koke, men bli så varmt at du nesten ikke kan drikke den. Her er det like lett å lage mange porsjoner, men da må du selvsagt øke tiden. Med 9 dl væske ble det anbefalt 3 minutter i originaloppskriften.
Det er oppvarmingen som er hemmeligheten i en Nuked Negroni. Du får en helt annen opplevelse av bærene, skallet av grapefrukten og kvisten med rosmarin etter det har vært oppvarmet. Spillet i smakene er overraskende forandret. Jeg smakte (selvsagt) på denne før jeg varmet den, og det var allerede svært lovende. Men forskjellen før og etter var større enn jeg trodde. Denne anbefales virkelig! Nuked Negroni blir en gjentagende drink her, og Brockmans Gin anbefales virkelig til denne om du liker bærpreget den gir. I denne varianten må jeg si det traff blink her.
Nuked Negroni med Brockmans Gin
Beskrivelse
Ingredienser
- 3 cl Brockmans Gin
- 3 cl Padró & Co. Rojo Clásico Vermouth
- 3 cl Campari Bitter
- 1 kvast Rosmarin
- 1 Skall av rosa grapefrukt
Dette trenger du
- Brockmans Gin
- Padró & Co. Rojo Clásico Vermouth
- Campari Bitter
- 1 Rosa Grapefrukt
- 2 kvaster Rosmarin
- Isbiter
- 6 Bringebær eller
- 6 Bjørnebær
- Rocks-glass
- Målebeger
- Potetskreller
Pynt med
- 1 Skall av rosa grapefrukt
- 1 kvast Rosmarin
Slik går du frem
- Skjær et skall av en rosa grapefrukt og legg det i bollen du skal kjøre i mikroen.
- Ha gin, vermut, Campari, en kvist rosmarin og 6 bringebær (eller bjørnebær) opp i bollen med grapefruktskallet.
- Sett bollen i mikroen og varm den i ca 1 minutt. Det skal være varmt, men ikke koke. Om du skal lage mange "porsjoner" må du nuke lenger – om du f.eks lager 3 dl av hver ingrediens anbefales 3 minutter. Dette kommer helt an på din mikro hva som skal til.
- Sil cocktailen over i glasset dersom du vil drikke den varm. (anbefales!) Om ikke heller du den over på en flaske og setter du den i kjøleskapet og tar en drink når det passer. (ofte)
- Skal du drikke denne kald har du selvsagt også i isbiter.
- Pynt med skall av rosa grapefrukt og en rosmarinkvist.