Nordic River Sitrus Flavoured Gin

Hva passer til Nordic River Citrus Flavoured Gin

Nordic River Citrus Flavoured Gin er en norsk gin fra Hunsfos Bryggeri i Vennesla, som har tatt steget fra øl til gin. Dette er en sval og deilig smaksatt gin hvor sitrus og einer er de dominerende aromaene.

Dette er en gin i kategorien smaksatt eller moderne gin. Det er en svært kort ingrediensliste, iallfall som er kjent. De har laget destillat av lokale friske einerbær plukket på grensen mellom Vennesla og Iveland. Og samme type destillat av sitron, dog neppe fult så lokal. Fremgangsmåten er at de har marinert einer og sitronskall separat i brennevin i en periode. Når de har oppnådd ønsket smak blir likøren destillert til et sterkt konsentrert destillat. Disse destillatene smaksetter dermed det ferdige produktet.

Her har de absolutt laget et håndverksprodukt hvor alt er gjort for hånd. Nordic River Citrus Flavoured Gin lages faktisk i et så lite antall som 48 flasker om gangen. Alle flaskene tappes, korkes, forsegles og blir påført etikett for hånd.

Produsenten anbefaler denne både bar med en liten isbit, i en GT og i Tom Collins. Vi kan skrive under på at den er strålende i en Gin og Tonic, og vil fortsette å teste denne fremover.

Listen over tonic er foreløpig litt kort. Dette er fordi vi finner at tonicer med sitrus ofte er en vanskelig match.

Duft- og smaksnotater

Duften er av tydelig sitrus og einer. Det er et rundt og mildt inntrykk.
Smaken er tydelig sitron og kraftig einer. Det er en gin som tåler litt, det er mye smak, og det er absolutt einer og sitron som er fremtredende. Du finner likevel noter av krydder og granskudd og vi tipper det er eineren som står for dette.

Nordic River Citrus Flavoured Gin

Nøkkelord: Gin
Type: Smaksatt gin
Land: Norge
Produsent: Hunsfos Bryggeri AS
Alkoholstyrke: 40%
Farge: Klar
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Nordic River Citrus Flavoured Gin er en ny Norsk gin fra Hunsfos Bryggeri i Vennesla, som har tatt steget fra øl til gin. Dette er en sval og deilig smaksatt gin hvor sitrus og einer er de dominerende aromaene.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Nordic River Citrus Flavoured Gin

Gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.