En Dry Martini med Bombay Sapphire og Martini Bianco høres kanskje ikke så dry ut. Imidlertid sier Dry i denne sammenheng noe om hvor mye vermut man har i forhold til gin, og denne er definitivt tørr i det henseende – om ikke så mye på smak.
Denne Martinien var min absolutte favoritt Dry Martini da jeg fikk helt dilla for en del år siden. Jeg brukte blandingsforholdet 6 deler gin til 1 del Martini Bianco. Etter en test nå tror jeg nok min smak har vridd seg noe mot det tørrere. Jeg ville nå selv lage denne med noe mindre Martini Bianco, men fremdeles med den søte varianten, ikke Martini Extra Dry. Dette passer utrolig godt til sushi og sashimi.
Jeg bruker ikke nødvendigvis sitron eller oliven i denne til mat, men ville gjort det ellers. I så fall er sitron et godt tips.
Dry Martini med Bombay Sapphire og Martini Bianco
Beskrivelse
Ingredienser
- 4 cl Bombay Sapphire London Dry Gin
- 0,5 cl Martini Bianco
Dette trenger du
Pynt med
Slik går du frem
- Sett martiniglasset til kjøling ved å legge en isbit i glasset og fylle det med kaldt vann.
- Mål opp gin og vermut. Hell dette i røreglasset.
- Rør i 30 sekunder.
- Tøm martiniglasset. Rist ut vannet.
- Sil væsken over i martiniglasset.
- Skjær av 2-3 cm av skallet med en zester dersom du ønsker å ha i garnityr.
- Vri skallet over glasset for å få ut oljene.