Hendricks Neptunia Gin

Hva passer til Hendrick’s Neptunia Gin

Hendrick’s Neptunia Gin er en spennende ny limited edition fra Leslie Gracie sitt “Cabinet of Curiosities”. Den har kystnære og litt saltlige noter.

Siden alle Hendricks gin har samme base, og deretter er tilført en ny vri, fungere også denne med agurk. Men du har mange andre muligheter her. I Neptunia er det brukt strandvekster fra Ayshire-kysten ved Glasgow. Dette gir en utpreget marin profil med salte og myke havtoner. Master Destiller Leslie Gracie har brukt 11 lokale vekster, deriblant kysttimian og tang, men også sitrus og pepper. I utforskningen med hvilken tang de skulle brukte testet de 10 forskjellige typer før de bestemte seg for en som gav den smaksprofilen de ville ha. Leslie Gracies inspirasjon kommer fra helt vanlige hendelser som skjer i livet hennes. Hun har et liv der hun jobber nær naturen og bruker dens ingredienser for å skape unike drikke-opplevelser. Hver dag tar hennes turer med hunden henne langs stranden, og disse duftene og opplevelsene gav inspirasjon til opprinnelsen til Neptunia Gin.

Sosialt engasjement

I forbindelse med at Hendricks i denne ginen har brukt mer sjønære ingredienser og tang, har de inngått et samarbeid med organisasjonen Project Seagrass for å være med sikre bestanden av sjøgress og tang. Dette er også utrolig viktige ressurser for kommende generasjoner, og de ønsker å bidra til opplysning om dette. Eventuell høsting av naturens resurser må foregå på en slik måte at det kommer tilbake, så også med tang og sjøgress.

Duft og smaksnotater

Duften er preget av einer med et floralt innslag. Det er et forsiktig innslag av sitrus og noe salt som minner deg om havet, det er ikke lett å sette ord på hva som skaper duften. Smaken er frisk og du kjenner hint av salt, timian og kanskje også sitrus. Samtidig er dette fortsatt en Hendrick’s. I ettersmaken kjennes et salt-aktig innslag.

Hendrick’s Neptunia Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Skottland
Produsent: Girvan Distillery
Alkoholstyrke: 43,4%
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Hendrick’s Neptunia Gin er en spennende limited edition fra Leslie Gracie sitt "Cabinet of Curiosities". Den har kystnære, litt saltlige noter.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Hendrick’s Neptunia Gin

Gin fra samme produsent

Les mer om produsenten

hendrick's gin

Hendrick’s Gin – en moderne gin i gammel innpakning

Hendrick's Gin så godt som symboliserer starten på den moderne gin-bølgen. Det var Hendrick's som beviste at gin kan smake noe annet enn granbar. Det er ikke lenge siden en ... Les mer

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.