hvor selges tonic

Hvor selges hvilken tonic i Norge

Hvor selges Fever-Tree Aromatic Tonic? Hvor får du tak i Double Dutch tonic og mixere? Det kan være en utfordring å få tak i noe annet enn Indian tonic utgavene av Schweppes og Fever-Tree. Her har du oversikten.

Hvor selges min favoritt-tonic

Dette spørsmålet er det flere og flere som stiller seg. Selv har vi dratt med tonic hjem fra Sverige, Danmark, Tyskland, England, og USA(!) bare fordi vi ikke fant den tilgjengelig i dagligvarebutikker eller spesialbutikker her i landet.

Under har vi satt sammen en oversikt. Denne vil bli oppdatert med jevne mellomrom. Butikkene og tonicene er listet i alfabetisk rekkefølge. Utvalget kan variere fra butikk til butikk. Denne oversikten er derfor kun en indikasjon på hva som er tilgjengelig. Listen er basert på informasjon fra importører, samt egne erfaringer.

Har du funnet en tonic ett sted som ikke står i listen? Da setter vi stor pris på om du forteller oss dette i kommentarfeltet under.

Last ned oversikt over hvem som selger hvilken tonic i Norge

Tegnforklaring:
– Grønt: Alle butikker har normalt dette produktet.
– Gult: Utvalgte butikker har dette produktet eller kan skaffe dette produktet.
– Rødt: Ikke tilgjengelig i disse butikkene.

Last ned oversikten i PDF format her.

Mer informasjon om butikkene

Barzone

Norsk nettbutikk som selger alt du trenger til baren din. De fører tonic fra Three Cents.
Se https://www.bar-zone.no for mer informasjon.

BBQShop – Sandvika

The BBQ shop i Sandvika er en spesialforretning innen grill og barbercue. De selger også Galvanina tonic og noen spennende mixere.
Se https://www.bbqshop.no for mer informasjon.

Bunnpris

Bunnpris er en kjede bestående av mindre dagligvarebutikker. Noen av disse butikkene har søndagsåpent. Alle butikkene fører Schweppes Indian Tonic. Utvalgte butikker fører også et varierende utvalg av Fever-Tree Tonic.
Se https://bunnpris.no/ for mer informasjon.

Coop Extra

Coop Extra er Coop kjedens billigbutikker med godt utvalg. Alle fører Schweppes Indian Tonic. De fleste butikkene har også Fever-Tree Indian Tonic. Utvalgte butikker butikker har også Løitens Tonic.
Se https://coop.no/extra/ for mer informasjon.

Coop Mega

Coop Mega er Coop sine butikker med spesielt godt utvalg. Alle disse butikkene fører Schweppes Indian Tonic. De fleste butikkene har også flere varianter av Fever-Tree Tonic. Mange av butikkene fører også en eller flere varianter av Schweppes Premium Mixers Tonic, samt Løiten Tonic.
Se https://coop.no/mega/ for mer informasjon.

Coop OBS

Coop OBS er Coop kjedens største butikker. Disse fører gjerne mye mer enn vanlig dagligvare. Alle Coop OBS butikkene fører Schweppes Indian Tonic, Fever-Tree Indian Tonic. De fleste butikkene har også Fever-Tree Elderflower Tonic, samt en eller flere varianter av Schweppes Premium Mixers Tonic. Dette er de eneste butikkene vi har klart å finne som fører Redbull Organics Tonic Water.

Coop Prix

Coop Prix er Coop kjeden sine mindre dagligvarebutikker. Alle disse butikkene fører Schweppes Indian Tonic.
Se https://coop.no/coop-prix/ for mer informasjon.

Historien om tonic

Hva er tonic? Historien om tonic fra medisin til cocktail

Historien om tonic er fascinerende. Vi kan takke den britiske armeen for dens opprinnelse, og to nederlandske tvillingsøstre for dens seneste utvikling. Hva er tonic Tonic er ikke et komplisert ... Les mer

Gourmet Import nettbutikk

Gourmet Import forhandler blant annet Fentimans tonic og mixere.

Gulating

Gulating er landets største uavhengige ølutsalg. Mange av disse butikkene har også et godt utvalg av tonic. Vær oppmerksom på at dette varierer veldig fra butikk til butikk.
Mange har nå tatt inn den nye The Headless Horseman serien med tonic. Mas på din lokale butikk om de ikke har dem.
Se https://www.gulating.net/ for mer informasjon.

Vi var innom butikken på Grünerløkka i Oslo nylig, og utvalget var strålende. De sa utvalget i Oslo sentrum også var svært oppgradert. De har også Tundra Tonic og Three Cents Tonic som vi ikke har sett andre steder i Oslo.

Jacobs på Holtet (Oslo)

Jacobs på Holtet er rett og slett verdt en egen omtale. De har ekstremt godt utvalg av tonic. Nevner kjapt; 1724, Double Dutch – flere varianter, Fever-Tree, så ut som alle, Fentiman – både tonic og mixere, små og store flasker. Franklin & Sons, Goldberg, Luscombe, Indi, Schweppes. Vi antar utvalget kan variere noe, men det var godt utvalg av alle typer. Vi savnet noen merker, Thomas Henry, Tundra fra Nøisom, og Three cents, ellers tror vi nesten de må ha alt som er på det norske markedet.
De har også en del andre morsomme ting du vil ha lyst til å prøve. (Mixere, spiselige blomster, urter, eksotisk frukt og bær, osv) Her bør du rett og slett ta en tur innom om du er i nærheten.
Se https://jacobs.no/Butikker/Jacobs/Jacobs/ for mer informasjon.

Joker

Joker er en kjede med nærbutikker spredt over hele Norge. Mange av disse butikkene har søndagsåpent. Alle Joker-butikkene fører Schweppes Indian Tonic. Noen har også Fever-Tree Indian Tonic. Tundra Tonic er frivillig vare hos disse – så spør etter den om du vil ha dem til å føre den.
Se https://joker.no/ for mer informasjon.

Kitch’n

Kitch’n fører Swedish Tonic, det ser ut til at dette er en vanlig tonic, en med fersken smak, en gin og tonic gløgg som jeg vil anta er en sesong variant. De har også et tonic konsentrat.
Se https://www.kitchn.no/ for mer informasjon.

Kiwi

Kiwi har dagligvarebutikker over hele Norge. Alle disse selger Schweppes Indian Tonic. En del har Fever-Tree Indian tonic.
Se https://kiwi.no/ for mer informasjon.

Leske.no

Leske er en nettbutikk som selger premium drikke uten alkohol. De fører et komplett utvalg av Luscombe Tonic.
Se https://leske.no/ for mer informasjon.

Lille Promille.no

Lille promille er en nettbutikk som selger alkoholfritt og lavalkohol alternativer til drikke. De fører Double Dutch tonics, Stryyk alkoholfri gin, alkoholfri øl og musserende, lavalkohol øl, og Bareksten sine ferdigmiksede cocktails på boks. De har også noen lekre glass.
Se https://lillepromille.no/ for mer informasjon

Matkroken / Coop Marked

Disse butikkene minner litt om Coop Mega. Alle fører Schweppes Indian Tonic. De fleste butikkene har også Fever-Tree Indian Tonic. Utvalgte butikker har også Løitens Tonic.
Se https://coop.no/coop-marked/ for mer informasjon.

Hvor mye tonic i Gin og Tonic

Hvor mye tonic skal det være i en Gin og Tonic?

Ett at de spørsmålene jeg får oftest er hvor mye tonic skal det være i en Gin og Tonic. Det kommer an på hvilken gin, og hvilken tonic du bruker, ... Les mer

Meny

Meny er en kjede med dagligvarebutikker med godt utvalg. Meny-kjeden inkluderer også de butikkene som tidligere het Jacobs. Alle Menybutikkene selger Schweppes Indian Tonic og har et varierende utvalg av Fever-Tree tonic. Noen butikker fører også Fentimans Tonic. Tundra Tonic er frivillig vare hos disse – så spør etter den om du vil ha dem til å føre den.
De tidligere Jacobs butikkene har stort sett godt utvalg av alle tonic nevnt over.
Se https://meny.no/ for mer informasjon.

Nøisom (noisom.no)

Nøisom har åpnet nettbutikk, her får du kjøpt tundratonicene. Det sies det mest populære produktet er en pakning med 8 av hver av de 3 tonicene. Denne er nå tilgjengelig i nettbutikken. Det står riktignok at de kun leverer i Fredrikstad, men kanskje du kjenner noen der?
De har også et utsalg i Fredrikstad, man bør nok ta kontakt for å sjekke om dette er åpent daglig før man reiser dit. Varene selges i mange dagligvareforetninger og på Gulating iallefall.
Se https://butikk.noisom.com/ for mer informasjon.

Olivino.no

Olivino.no er en nettbutikk med “ekte smak av Italia” som de selv sier. Her finner du Galvanina tonic og mange andre gode Galvanina Mixere, blant annet Bitter som vi har skrevet om som en utmerket alkoholfri Negroni. De har også ingefærøl og mye annet spennende.
Se https://shop.olivino.no/ for mer informasjon.

Rema 1000

Alle Rema 1000 butikker fører Schweppes Indian Tonic. Mange fører Fever-Tree Indian Tonic Water og The Headless Horseman original tonic water.
Se https://www.rema.no/ for mer informasjon.

Spar

Spar butikkene har godt utvalg, og er spredt over hele Norge. Alle butikkene fører Schweppes Indian Tonic. Utvalgte butikker har også Fever-Tree tonic. Tundra Tonic er frivillig vare hos disse – så spør etter den om du vil ha dem til å føre den.
Se https://spar.no/ for mer informasjon.

Vinmonopolet

Vinmonopolet har over 200 butikker i hele Norge. Nye butikker åpnes stadig vekk. Vinmonopolets utvalg av tonic er veldig varierende. Den gode nyheten er at hele vinmonopolets utvalg er tilgjengelig i alle butikker, dersom du er villig til å bestille over nett og vente noen dager før du kan hente varene på ditt nærmeste utsalgssted.
Se https://www.vinmonopolet.no/ for mer informasjon.

Hjelp oss å holde oversikten oppdatert

Det har vist seg å være utfordrende å lage en god oversikt over hvor forskjellige tonic-merker selges. Har du kommet over tonic eller kjedebutikker som ikke står på listen, ville vi sette pris på om du sender oss en epost på post (at) altomgin.no eller benytter kommentarfeltet under.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

14 comments

 1. Har kjøpt en grønn tonic i Spania, Schweppes tonica & matcha. Ser den ikke på listen – går ut fra at jeg kanskje må bruke dette som en unnskyldning for å dra sydover igjen..?

  1. Definitivt! Jeg ville booket billett med en gang – sånn for sikkerhets skyld! (-: Anett

 2. Tenkte jeg ville informere om at Kolonial.no ha schweppes premium pink pepper og schweppes premium touch of lime i sitt sortiment enn så lenge

 3. Three Cents Pink Grapefruit Soda kan kjøpes på Gulating eller Barkonsult. Denne er fantastisk burde være med på lista.

  1. Hei Nils,
   Den kommer nok med etterhvert, men ettersom dette ikke er tonic kommer den under kategorien Mixere. Dette er noe vi startet å legge ut for kort tid siden.
   /Bjørn Christian

 4. Fant Fever-Tree Aromatic og Elderflower i kjøleskapet til Normal her om dagen. Dette var i Namsos, kan være verdt å sjekke andre butikker i kjeden også.

 5. Ringte Jacobs på holtet her for noen uker siden, ser ut til at Indi Tonic og Organic Lemon Tonic er gått ut av sortimentet dems. Hadde dette på vår lokale Meny også men dem informerte om at produktet var ute. Trenger tips hvor jeg kan få kjøpt enten Indi Organic Lemon tonic eller Fever-Tree Lemon Tonic.
  Sloe Ginen min er ensom 😉

  Kjempefint med denne oversikten og innhold på siden, men ser at sortiment varierer mye fra butikk til butikk
  (Vertfall for oss som bor i distriktene)

 6. Hei! Fantastisk nyttig liste. Jeg brukte en meget god tonic i USA når jeg bodde der, Zevia Mixer Tonic Water. Uten tilsatt sukker, ingen kalorier, ingen søtningstilsetting. Pleide å blande inn Agave søtningstilsetting, så blir det en veldig sunn drink. Har ikke funnet Zevia her i Norge, men finnes nok et godt alternativ 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.