Sitron ingrediens gin

Sitron

Del med andre ginteresserte:

Sitron benyttes både som ingrediens og garnityr i gin. Sitronen kommer opprinnelig fra Himalaya, men arten ble bragt til Europa allerede på 1100-tallet.

Sitron dyrkes i store mengder i middelhavsområdet og i subtropiske strøk over hele verden, med de største plantasjene i Italia, Sør-Afrika, Brasil, California og Florida.

Sitron

Nøkkelord: Ingrediens
Norsk navn: Sitron
Dansk navn: Citron
Svensk navn: Citron
Engelsk navn: Lemon
Latinsk navn: Citrus limon
Bruk i gin: Friskt skall, Hel frukt, Tørket skall
Som garnityr: Båt, Dehydrert skive, Friskt skall, Skive
Skriv ut

Sitron som ingrediens i gin

Både syrlig og søt sitron benyttes i fremstillingen av gin. Man benytter presset frukt, med eller uten saft. I tillegg benyttes både friskt og tørket skall.

Som garnityr i gin

Sitronskall er godt egnet som garnityr. Det samme gjelder skiver og båter.

Tilgjengelighet og oppbevaring

Frisk frukt kan kjøpes i dagligvarebutikker. Frukten bør oppbevares kjølig.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.