Sitron

Sitron

Del med andre ginteresserte:

Sitron benyttes både som ingrediens og garnityr i gin. Sitronen kommer opprinnelig fra i Himalaya, men arten ble bragt til Europa allerede på 1100-tallet.

Sitron dyrkes i store mengder i middelhavsområdet og i subtropiske strøk over hele verden, med de største plantasjene i Italia, Sør-Afrika, Brasil, California og Florida.

Sitron

Nøkkelord: Ingrediens
Norsk navn: Sitron
Dansk navn: Citron
Svensk navn: Citron
Engelsk navn: Lemon
Latinsk navn: Citrus limon
Bruk i gin: Friskt skall, Hel frukt, Tørket skall
Som garnityr: Båt, Dehydrert skive, Friskt skall, Skive
Skriv ut

Sitron som ingrediens i gin

Både syrlig og søt sitron benyttes i fremstillingen av gin. Man benytter presset frukt, med eller uten saft. I tillegg benyttes både friskt og tørket skall.

Som garnityr i gin

Sitronskall er godt egnet som garnityr. Det samme gjelder skiver og båter.

Tilgjengelighet og oppbevaring

Frisk frukt kan kjøpes i dagligvarebutikker. Frukten bør oppbevares kjølig.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.