Martini Bianco

Martini Bianco

Del med andre ginteresserte:

Martini Bianco er en søt hvit vermut med krydret og fruktig aroma. Den ble lansert allerede i 1910, og fikk kallenavnet Bianchissimo “den hviteste”, inspirert av de hvite blomstene på vaniljeplanten.

Basen er hvitvin, smaksatt med naturlige urter og botaniske ingredienser som hovedsakelig er fra alpene. Deretter er den søtet med sukkerbete og tilsatt sprit til ønsket styrke.

Den brukes i cocktails, eller serveres som aperitiff med litt is, tonic eller soda. Gjerne med sitrus som garnityr. Interessant nok er basen den samme som er brukt i Martini Rosso.

Duft- og smaksnotater for Martini Bianco

Duften er fruktig med preg av sitrus, og noe som kan minne om fersken.
Smaken er fyldig, du aner epler med kanel og ingefær, mild urtet bitterhet, honning, vanilje og frisk sitron. Ettersmaken er mild, søt og krydret. Hint av tobakk og laurbær.

Martini Bianco

Nøkkelord: Vermut, hvit, søt
Land: Italia
Produsent: Martini & Rossi
Alkoholstyrke: 15%
Sødme: 4/5
Farge: Lys strågul
Fylde: 2/5
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

  • Druer
  • Kanel
  • Vanilje
  • Malurt
  • Urter

Duft

  • Sitrus
  • Fersken
  • Urter
  • Laurbærblad

Smak

  • Eple
  • Kanel
  • Honning
  • Urter
  • Vanlije
  • Ingefær
  • Sitrus
  • Hint av tobakksaske
  • Laurbærblad

Ettersmak

  • Sødme
  • Krydder
  • Honning
  • Urter
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Martini Bianco er en søt hvit vermut med krydret og fruktig aroma. Den ble lansert allerede i 1910 og fikk kallenavnet Bianchissimo "den hviteste".

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Martini Bianco

Produkter fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, og Youtube.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.