Martini Bianco er en søt hvit vermut med krydret og fruktig aroma. Den ble lansert allerede i 1910, og fikk kallenavnet Bianchissimo “den hviteste”, inspirert av de hvite blomstene på vaniljeplanten.
Basen er hvitvin, smaksatt med naturlige urter og botaniske ingredienser som hovedsakelig er fra alpene. Deretter er den søtet med sukkerbete og tilsatt sprit til ønsket styrke.
Den brukes i cocktails, eller serveres som aperitiff med litt is, tonic eller soda. Gjerne med sitrus som garnityr. Interessant nok er basen den samme som er brukt i Martini Rosso.
Duft- og smaksnotater for Martini Bianco
Duften er fruktig med preg av sitrus, og noe som kan minne om fersken.
Smaken er fyldig, du aner epler med kanel og ingefær, mild urtet bitterhet, honning, vanilje og frisk sitron. Ettersmaken er mild, søt og krydret. Hint av tobakk og laurbær.
Martini Bianco
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Druer
- Kanel
- Vanilje
- Malurt
- Urter
Duft
- Sitrus
- Fersken
- Urter
- Laurbærblad
Smak
- Eple
- Kanel
- Honning
- Urter
- Vanlije
- Ingefær
- Sitrus
- Hint av tobakksaske
- Laurbærblad
Ettersmak
- Sødme
- Krydder
- Honning
- Urter
Mer informasjon
Oppskrifter med Martini Bianco
Produkter fra samme produsent
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, og Youtube.