Resept XVII Prophylactic Dry Gin

Hva passer til Resept XVII Prophylactic Dry Gin

Del med andre ginteresserte:

Resept XVII Prophylactic Dry Gin er en spennende gin fra Det Norske Brenneri i Grimstad. Dette er en gin som er laget for cocktails, så for seg selv er den ganske heftig.

Resept XVII er beregnet å være kraftig nok til å vise seg frem i cocktails, og er dermed ikke så lett å finne noe så enkelt som tonic til. Her er det mye kraftige og spennende smaker som sloss om oppmerksomheten.

Resept XVII Prophylactic Dry Gin gir full pinne fra start til slutt

En vanlig gin har gjerne en smakskurve som går i bølger, hvor den er intens først, midt i eller sist, eller i en bølge mellom dette. Resept XVII Gin gir full pinne fra start til slutt, hele smaksbildet er intenst fra du får den i munnen til den runder av. Du vil kunne få utrolig mye forskjellig smak ut av denne og den er derfor veldig morsom å leke med.

Under i tabellen finner du tonic og garnityr vi synes passer, så er det selvsagt mulig at du finner mange flere du liker. Denne vil vi rett og slett anbefale å teste også i mer avanserte cocktails.

Duft og smak

Duften er dyp, først litt anis, vil tippe karve her. Koriander, mynt og einer.
Smaken er kraftig og intens, varm. Einer, koriander, anis. Første svelg gir et kick av anis, kvann og eller lakris sannsynligvis. Pepper, mulig paradiskorn.
Ettersmaken er jordaktig, varm, anis henger igjen. Vil tippe det må være paradiskorn/pepper. Mynte titter litt frem igjen.
Denne ginen er så kraftig at man nesten kjenner seg nummen i munnhulen etterpå.

Med Resept XVII får du egentlig et konsentrat

I vanlig brennevinsproduksjon destillerer man spriten og får riktig smak, så tilsetter man ofte ren sprit til ønsket smakskonsentrasjon er oppnådd. Deretter blander man ut med vann til korrekt og ønsket alkoholstyrke er oppnådd. Med resept XVII får du egentlig noe ganske unikt, du får de konsentrerte smakene rett fra destillasjonen – her er det bare tilsatt vann for å få alkoholstyrken korrekt. Det er ikke tilsatt noe nøytral alkohol etter destillering – så det du får er egentlig rett og slett et konsentrat! Ikke så rart inntrykket er intenst.

Ny flaske, og nytt navn, i 2021

i 2021 skiftet denne ginen navn fra Resept XVII Gin til Resept XVII Prophylactic Dry Gin. Flasken fikk også ny etikett, men innholdet er det samme. Her kan du lese mer om navneskiftet og den nye etiketten.

Hva passer til Resept XVII Gin
Resept XVII Gin. (Bilde: produsenten)

Humor

Jeg er som kjent litt svak for humor, og her kommer det tydelig frem på flasken at det har de på Det Norske Brenneri. Flasken er i seg selv et kult og morsomt funn, og den blir iallfall ikke kastet her når den er tom. Men det er teksten som tar kaka i humorsammenheng. Kun for innvortes bruk. Brukes ansvarlig. Oppbevares tilgjengelig.

Resept XVII Prophylactic Dry Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Norge
Produsent: Det Norske Brenneri
Alkoholstyrke: 46%
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Resept XVII Gin er en spennende gin fra Det Norske Brenneri i Grimstad. Dette er en gin som er laget for cocktails, så for seg selv er den ganske heftig.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Resept XVII Prophylactic Dry Gin

Andre gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.