Gibson cocktail

Gibson

Del med andre ginteresserte:

Opphavet til cocktailen Gibson er, som med så mange andre cocktails, litt uklart. Ingen vet heller sikkert når løken kom til, men hvem bryr seg?

En populær teori er at Charles Dana Gibson har gitt navn til denne kreasjonen ved å utfordre bartenderen hos Players Club i New York, Charley Connolly, til å forbedre oppskriften på Dry Martini. Alt han gjorde var å bytte ut oliven med sølvløk.

En annen teori er at forretningsmannen Walter D.K. Gibson laget denne hos Bohemian Club i San Francisco på slutten av 1890-årene. Denne teorien styrkes av det faktum at Edward Townsend, tidligere visepresident i Bohemian Club, er forfatteren av den første skriftlige referansen til Gibson, publisert i 1898.

Oppskriften dukker for første gang opp i boken “The World’s Drinks And How To Mix Them” utgitt av William Boothby i 1908.

Hva er en Gibson cocktail?

Enkelt forklart er det en Dry Martini hvor oliven eller sitronskall er byttet ut med sølvløk. Tradisjonelt lages en Gibson med en større andel vermut enn det som er vanlig i en Dry Martini. Den tidligste oppskriften nevner like deler av Fransk vermut og Engelsk gin.

Slik lager du en Gibson

Gibson

Nøkkelord: Generisk, Gibson

Beskrivelse

Ingredienser

Dette trenger du

Pynt med

  • Sølvløk

Slik går du frem

  • Sett martiniglasset til kjøling ved å legge en isbit i glasset og fylle det med kaldt vann.
  • Tre sølvløk på en cocktailpinne og legg klar.
  • Mål opp gin og vermut. Hell dette i røreglasset.
  • Rør i 20 sekunder, eller til røreglasset er iskaldt og dugger.
  • Tøm martiniglasset. Rist ut vannet.
  • Sil væsken over i martiniglasset.
  • Legg i cocktailpinnen, eller legg den over glasset som pynt.
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilbredning: 5 minutes
Total tid: 10 minutes

Våre oppskrifter på Gibson

Her har du vår liste over Gibson og Dirty Gibson oppskrifter.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.