Smakssatt Gin

Hva er Smaksatt Gin?

Del med andre ginteresserte:

Smaksatt Gin er et samlebegrep for gin hvor smaken domineres av en eller flere tilsatte ingredienser. Eksempler på dette kan være appelsin, sitron, safran, eller blomster.

Teknisk sett havner også Pink Gin i kategorien smaksatte gin. Disse er gjerne smaksatt med bringerbær eller jordbær. De fleste av disse er mer eller mindre rosa, noe som har gitt de betegnelsen Pink Gin eller Rosa Gin på norsk. Dette artikkelen dreier seg om smaksatt gin som ikke faller inn under betegnelsen Pink Gin.

Dette kategorien gin er litt omstridt, mest fordi mange av disse ginene har en duft og smak som er lagt fra einebær og andre klassiske gin-ingredienser. Helt hvor grensen går mellom en Moderne Gin og en Smaksatt Gin kan av og til være vanskelig å definere. Enkelte smaksatte gin, slik som Anno Cranberry & Gin, har en lavere alkoholprosent og er derfor teknisk sett en gin-likør.

Hva passer til Anno Cranberry Gin
Anno Cranberry & Gin. (Bilde: Produsenten)

Enkelte produsenter lanserer nå gin som smaker av en gitt sesong. Barekstens Mørket Gin henter sine ingredienser fra sommersolverv. Den er diskret nok i smak til fortsatt å være en Moderne Gin. Hendrick’s Midsummer Solstice har ingredienser hentet fra samme tid på året, men er godt inne i kategorien Smaksatt Gin.

Hva passer til Hendricks Midsummer Solstice Gin
Hendricks Midsummer Solstice Gin. (Bilde: Produsenten)

Hvordan bruke denne type gin

Mange av de diss ginene egner seg best alene i et tulipanglass med is, eller i en cocktail. Noen av de, for eksempel Malfy Gin Con Limone, egner seg også i en Gin og Tonic med en nøytral tonic.

Våre gin i denne kategorien

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.