Smakssatt Gin

Hva er Smaksatt Gin?

Smaksatt Gin er et samlebegrep for gin hvor smaken domineres av en eller flere tilsatte ingredienser. Eksempler på dette kan være appelsin, sitron, safran, eller blomster.

Teknisk sett havner også Pink Gin i kategorien smaksatte gin. Rosagin er gjerne smaksatt med bringebær eller jordbær. De fleste av disse er mer eller mindre rosa, noe som har gitt de betegnelsen Pink Gin eller Rosa Gin på norsk. Dette artikkelen dreier seg om smaksatt gin som ikke faller inn under betegnelsen Pink Gin.

Dette kategorien gin er litt omstridt, mest fordi mange av disse ginene har en duft og smak som er langt fra einebær og andre klassiske gin-ingredienser. Helt hvor grensen går mellom en Moderne Gin og en Smaksatt Gin kan av og til være vanskelig å definere. Et typisk eksempel på en populær smaksatt gin er Stig Bareksten sin Elsker Dry Velvet Gin.

Elsker Dry Velvet Gin
Elsker Dry Velvet Gin. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Enkelte produsenter lanserer nå gin som smaker av en gitt sesong. Barekstens Mørket Gin henter sine ingredienser fra sommersolverv. Den er diskret nok i smak til fortsatt å være en Moderne Gin. Hendrick’s Midsummer Solstice Gin har ingredienser hentet fra samme tid på året, men er godt inne i kategorien Smaksatt Gin.

Hva passer til Hendricks Midsummer Solstice Gin
Hendricks Midsummer Solstice Gin. (Bilde: Produsenten)

Hvordan bruke denne type gin

Mange av de disse ginene egner seg best alene i et tulipanglass med is, eller i en cocktail. Noen av de, for eksempel Malfy Gin Con Limone, egner seg også i en Gin og Tonic med en nøytral tonic. Smaksatt gin kan ofte være et alternativ til folk som mener at de ikke liker gin. De ginene som er smaksatt med skogsbær egner seg også til drinker fulle av skogsbær. Frossen skogsbærblanding kan her være et godt alternativ til isbiter.

Gin vi har omtalt i denne kategorien

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.