Harahorn Orange Dry Gin er det nyeste skuddet på stammen fra Det Norske Brenneri. Dette er en nydelig sitrusfokusert gin som egner seg både i en Gin og Tonic og i mer avanserte cocktails.
2023 utgaven: 4235 flasker slippes i mars i god tid til Påsken i en ny limited edition utgave. Det er en liten forskjell på de to utgavene. Det virker som smaken på årets utgave er litt dypere og noe mer integrert. Med andre ord bare å glede seg.
Om 2022 utgaven skrev vi dette: Det at Harahorn i 2022 lanserer en limited edition utgave, med kun 2022 nummererte flasker for salg, er en temmelig kul gimmick. Selv må jeg si at jeg ønsker at denne blir et permanent tilskudd til Harahorn familien. Dette er nemlig ikke bare “enda en sitrus-gin.” Sitrusen kommer fra appelsin, sitron, og lime – i den rekkefølgen. Men det er noe mer, nemlig rabarbra. Dette gir en friskhet i tillegg til sitrusen.
Men dette er ikke alt. Igjen beviser master blender Jon Bertelsen hva han er god for. Her går nemlig sitrusen over i krydder. Her finner du nemlig orris og karve. Deretter kommer kvann, pepper, einebær, og til slutt kanel. Kanel og appelsin er det du sitter igjen med til slutt også.
Det Norske Brenneri sier at dette er en utmerket påske-gin. Hvis man skal knytte denne opp mot høytider så ville jeg mene at den står seg til jul også.
Denne er nydelig i mange varianter av Gin og Tonic, men jeg kan avsløre at den svinger skikkelig i en Negroni. Flere oppskrifter kommer under etterhvert.
Duft- og smaksnotater
Duften er sitrus og einer på en nydelig bakgrunn av myke krydder.
Smaken er einer, sitrus, appelsin og kvann. Ettersmak av einer, sitrus og kvann med et lite kick på slutten.
Mer informasjon
Oppskrifter med Harahorn Orange Dry Gin
Gin fra samme produsent
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.