Monkey-47-Schwartzwald-Dry-Gin

Hva passer til Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin

Del med andre ginteresserte:

Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin har hele 47 botaniske ingredienser, og dessuten 47% alkohol – noe man også kan forstår av navnet. Dette er en eksplosjon av smak.

Hovedinntrykket er sitrus, grønne skogvekster, hyllebær, blomster og urter. Dette er en gin som er kraftig på smak og har mange undertoner. Hovedmengden av ingrediensene er hentet fra Schwarzwald i Tyskland.

Duft- og smaksnotater

Det første du kjenner er einer og sitrus. Deretter kommer lavendel, og kanskje også et hint av lime. Du skjønner fort at dette er en kompleks gin. Smaken er fantastisk. Her kjenner du sitrus, einer, blomster og urter. Alle smaker er godt integrerte. Ettersmaken er lang og kompleks, med hint av uter, mint og sitron.

Opprinnelsen til Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin

Den opprinnelige ingredienslisten er kraftig inspirert av Wing Commander Montgomery “Monty” Collins som var med på oppbygningen av Berlin etter andre verdenskrig. På fritiden hjalp han til å bygge opp igjen Berlin Zoo. Her traff han apen Max som han sponset. Collins likte seg så godt i Tyskland at han bygget seg et hjem og åpnet er vertshus han kaldte Zum Wilden Affen (Den ville apen) i Schwarzwald. Britisk som har var ville han etter hvert lage gin. Dessverre oppnådde ikke ginen hans noen popularitet og det ingen informasjon om Collins siden tidlig på 60-tallet.

Mange år senere, under oppussing av det gamle vertshuset, ble det funnet en boks med en flaske. Flasken hadde håndtegnet etikett og under en tegning av en ape stod det: “Max the Monkey – Schwarzewald Dry Gin”.

Resten av historien om Monkey 47 gin kan du lese her.

Monkey 47 Dry Gin
Monkey 47 Dry Gin. (Bilde: Produsenten)

Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Tyskland
Produsent: Black Forest Distillers
Alkoholstyrke: 47%
Farge: Klar
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Monkey 47 Dry Gin har hele 47 botaniske ingredienser, og har 47% alkohol. Dette er en gin som er kraftig på smak og har mange undertoner.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin

Andre gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.