Hva-passer-til-Bombay-Sapphire-London-Dry-Gin

Hva passer til Bombay Sapphire London Dry Gin

Bombay Sapphire London Dry Gin har en av de lettest gjenkjennelige flaskene på markedet, og en gin som de fleste har et forhold til. Det er en gin preget av einer, sitrus og blomster.

Dette er ginen som gjorde gin kult igjen da den kom på markedet. Gin ble litt overkjørt av vodka på 70-tallet, men da denne ikoniske flasken kom på markedet i 1987 begynte snuoperasjonen. Bombay ginene var de første som begynte med damp-infusjon i Carter-head apparater og det er nok noe av grunnen til det smaksbildet de skapte da denne kom på markedet. Du kan lese mer om historien og til Bombay Gin her, helt fra 1761 til nyere tid.

Litt fakta om Bombay Sapphire London Dry Gin

I Norge finnes flasken på Vinmonopolet i 50, 70 og 100 ml størrelse med 40% alkohol. Handler du på taxfree er det 47% alkohol i flasken. Det vil kunne gi din Gin og Tonic litt mer punch, og du vil nok merke det godt i en Dry Martini. Det blir rett og slett mer smak.

Bombay Shappire London Dry Gin inneholder i tillegg til einer, koriander, lakrisrot, mandler sitronskall, kassiabark (kanel), orrisrot og kvann akkurat slik som Bombay Dry Gin. I tillegg har den Kubebapepper og paradiskorn som gjør dette til en HELT annen gin. Personlig har jeg funnet at dersom en gin inneholder paradiskorn blir jeg ikke veldig forundret om jeg liker den godt. Det kan være lurt å lære seg ingrediensene i en gin du liker spesielt godt og se etter det samme i andre gin når du er på jakt etter ditt nye funn.
Derfor har vi tabellen under med ingredienser slik at du lettere skal finne DIN match.

Denne ginen var nok min aller første favorittgin – og derfor et fast følge i lang tid. Skal du ha en Dry Martini til sushi bør du rett og slett prøve denne. Flasken er skikkelig fin med lyskjede i også – som en aldri så liten barlampe.

Duft- og smaksnotater

Duften er sitrus, einer og krydder, med litt blomster. Du aner anis/lakris og koriander.
I smaken merker du en snert av pepper, deretter bredder bildet seg i en kraftig sitrus og krydderbase. Rund avslutning av mild sødme og krydder. Lang ettersmak.

Bombay Sapphire London Dry Gin

Nøkkelord: Gin
Type: London Dry gin
Land: England
Produsent: Bombay Spirits Co. Ltd
Alkoholstyrke: 47%
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Bombay Sapphire London Dry Gin er en av de mest kjente gin på markedet. Den inneholder blant annet sitrus, koriander og lakris og har en tydelig einer og sitrusduft.
Bombay Gin forskjeller

Forskjellen på Bombay Dry, Sapphire og Star of Bombay Gin

Hva er forskjellen mellom Bombay Dry Gin , de tre variantene av Bombay Sapphire Gin, og Star of Bombay Gin? Her får du en sammenlikning mellom de fire blå flaskene ... Les mer

Oppskrifter med Bombay Sapphire London Dry Gin

Andre gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
(Visited 46 times, 12 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.