Bareksten Botanical Gin

Hva passer til Bareksten Botanical Gin

Del med andre ginteresserte:

Bareksten Botanical Gin har en blomstret duft med hint av sitrus, lime, kanel og einer. Smaken er tørr og sammensatt, med godt integrerte urter. Dette er en nydelig gin som skiller seg ut.

Gå rett til oppskriftene.

Noen karakteriserer den som “Norsk natur på en flaske.” Det er ikke så rart; den består av 23 vildtvoksende urter som er høstet for hånd over hele Norge.

Denne ginen ble lansert i 2016, den er utviklet av Stig Bareksten som også er en av grunnleggerne av Det Norske Brenneri, og senere OSS Craft Distillery. Stig Bareksten gjør ingenting halvveis, og hans Botanical Gin er intet unntak. Stig er selv bartender, og har samarbeidet med og ustanselig brukt mange av sine venner og omgangskrets i utviklingen av dette og mange av sine andre produkter. Han ville at hans gin skulle ha et klart nordisk preg, og dermed var hans stadige vandring i skog og mark et faktum.

Han ville ikke at hans gin skulle fungere perfekt med en tonic, men være vidunderlig med mange. Han testet den ene ingrediensen etter den andre, og ettersom det bare ble bedre og bedre ble det svært mange urter, planter og bær som ble med i det endelige produktet. Derfor er også denne ginnen et spennende prosjekt å leke frem nye Gin og Tonic med. Det er utrolig gøy å finne nok en ny strålende blanding!

Salget tok virkelig av da den kom på topp i DN’s gin test i juni 2017. Etter dette har den vunnet drøssevis av priser, og har gjort internasjonal suksess.

Et artig faktum er at et ikonisk sted som Caesars Palace i Las Vegas har kun 5 gin, og en av de er Barekstens Botaniske Gin!

Siste utmerkelser:
Gin Masters 2019 – The Spirits Business: Gull
San Fransisco World Spirits Competition (SFWSC) 2020: Dobbel Gull

Her kan du få ett blikk inn i Stig Bareksten sitt univers. Her kan du lese om Bareksten sitt komplette utvalg av gin.

Bareksten Botanical Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Norge
Produsent: OSS Craft Distillery
Alkoholstyrke: 46%
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Bareksten Botanical Gin har en blomstret duft med hint av sitrus, lime, kanel og einer. Smaken er tørr og sammensatt, med godt integrerte urter. Dette er en nydelig gin som skiller seg ut.

Oppskrifter med Bareksten Botanical Gin

Andre gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
33
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.