Gin du må ha

10 gin du bare må ha

Del med andre ginteresserte:

Her er en oversikt over 10 gin du bare må ha i din ginsamling. Vi har valgt ut de vi mener er mest egnet i hver kategori.

Ønsker du å bygge opp en ginsamling må du starte et sted. Listen under gir deg et bredt startgrunnlag som sørger for at du kan lage mange forskjellige ginbaserte drinker basert på kun 10 flasker. Vi har lagt inn en del norske gin, da vi mener at dette er gode gin som er naturlige å ha i en ginsamling her hjemme.

Ønsker du å lese mer om de forskjellige gintypene kan du gjøre det på Ginskolen.

London Dry: Beefeater London Dry Gin

En klassisk London Dry gin må kunne varte opp med einer, sitrus og koriander. Det som skiller Beefeater London Dry Gin fra konkurrentene er at den, i tillegg til å fungere i en klassisk Gin og Tonic, også holder seg bra i en cocktail.

Beefeater London Dry Gin
Beefeater London Dry Gin er oppkalt etter vaktene ved Tower of London. Den er en klassisk London Dry gin med innslag av koriander.
Les mer…
Beefeeter London Dry Gin

Botanisk: Bareksten Botanical Gin

Skal du ha en gin hvor du virkelig kjenner de botaniske smakene, så finnes det en håndfull norske å velge mellom. Den som ligger ett hakk over alle andre er Bareksten Botanical Gin. Denne ginen bugner av ingredienser. Den passer utmerket til en Dry Martini, en Gin og Tonic og mange andre cocktails. Listen over garnityr spenner fra appelsinskall til cherrytomater og nyperose.

Bareksten Botanical Gin
Bareksten Botanical Gin har en blomstret duft med hint av sitrus, lime, kanel og einer. Smaken er tørr og sammensatt, med godt integrerte urter. Dette er en nydelig gin som skiller seg ut.
Les mer…
Bareksten Botanical Gin

Pink: Kimerud Collector’s Pink Gin

Dette er en rosagin som smaker både rosa og gin. Den kan være basis i en søtlig Gin og Tonic med bringebær eller en Pink Lady. Det må også tillegges at det ikke finnes kunstige fargestoffer i denne.

Kimerud Collector’s Pink Gin
Kimerud Collector's Pink Gin har et genuint og tydelig preg av bringebær – og er kanskje den søteste av norske pink gin på markedet.
Les mer…
Hva passer til Kimerud Pink Gin

Fatlagret: Harahorn Cask Aged Gin

Første gangen jeg smakte denne sa jeg at det er den beste fatlagrede ginen jeg har smakt. Mange år senere er det fortsatt sant. Denne kan du servere alene i et tulipanglass eller som basis i en nydelig Gin og Tonic.

Harahorn Fatlagret Gin
Harahorn Fatlagret Gin er spesiallaget for å ligge på fat. Det er med andre ord ikke den ordinære Harahorn Gin som har fått hvile på fat.
Les mer…

Norske smaker: Skagerrak Nordic Dry Gin

Det er noe eget med smaken av saltvann og tang. Dette er en nydelig gin som er perfekt i en Gin og Tonic, men som også er fortreffelig i en Dry Martini.

Skagerrak Nordic Dry Gin
Skagerrak Nordic Dry gin gjenskaper følelsen av å gå langs kysten en kjølig sommerdag. Duft og smak er av sjø, blomster, bær og tang.
Les mer…
Hva passer til Skagerrak Nordic Dry Gin

Sitrus: Malfy Gin con Limone

Det finnes mange sitrusgin, men dette er den som smaker aller mest av ren, klar og søt sitron. Den kan nytes alene eller i en Gin og Tonic.

Malfy Gin Con Limone
Malfy Gin Con Limone er som navnet antyder en gin med mye sitronpreg. Den smaker rett og slett sitron med en lang avslutning av koriander, anis og einer.
Les mer…
Hva-passer-til-Malfy-Gin-Con-Limone

Cocktails: Resept XVII Prophylactic Dry Gin

Resept XVII er laget for én ting: Cocktails. Dette er en nydelig gin som står som en påle. Den er ypperlig i en Dry Martini. Den er veldig god i en Gin og Tonic, og den tåler til og med Solo!

Resept XVII Prophylactic Dry Gin
Resept XVII Gin er en spennende gin fra Det Norske Brenneri i Grimstad. Dette er en gin som er laget for cocktails, så for seg selv er den ganske heftig.
Les mer…

Eksklusiv: Clarendons Gin

Clarendons Gin lages på Storsand, like ved Oslofjorden. Den lages under 300 flasker pr år. Produsenten kjører selv flaskene ut til de tre nærmeste Vinmonopolutsalgene. Smaken er himmelsk! Nytes best alene eller med litt tonic.

Clarendons Gin
Clarendons Gin er, for å si det forsiktig, en gin utenom det vanlige. Det som gjør den spesiell er ikke bare det at den er laget på eplemost.
Les mer…

Old Tom: Hernö Old Tom Gin

Hernö sin Old Tom gin ble kåret til verdens beste Old Tom gin i 2018. Denne er perfekt i en Negroni, Martinez, Tom Collins, og mange andre gincocktails.

Hernö Old Tom Gin
Hernö Old Tom Gin dufter av blomster, anis, kardemomme og aprikos. Sødmefull og lett krydret på smak med en lang og fyldig tørr finish.
Les mer…
En flaske Hernö Old Tom Gin

Navy: Plymouth Navy Strength Gin

Plymouth Navy Strength Gin er den originale navy-ginen. Den har vært med siden seilskutetiden og holder fortsatt koken. Det finnes mange gode navy strenght gin, men skal du bare ha én bør det være originalen.

Plymouth Navy Strength Gin
Det høye alkoholinnholdet i Plymouth Navy Strength Gin er grunnen til at ginen kunne være med på seilskip uten å ødelegge kruttet.
Les mer…
Hva passer til Plymouth Navy Strength Gin

Man kan selvfølgelig diskutere hvilke gin man må ha, men dette er i alle fall et godt utgangspunkt.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
(Visited 1 times, 1 visits today)
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.