Bli med når en av verdens beste bartendere fra en av verdens beste barer lager en av verdens mest berømte cocktails på en av Norges beste barer.
Da Agostino “Ago” Perrone kom til London, i en alder av 25 år, var det å jobbe i bar noe han ønsket å gjøre for å finansiere sin store lidenskap – fotografi. Bare tre år senere vant han sin første utmerkelse som bartender. På den tiden jobbet han på Montgomery Place.
Det stopper ikke her. I 2008, en alder av 30 år, ble han headhuntet til The Connaught. Dette satt turbofart på karrieren. Ago fortsatte å levere. I 2010 ble han kåret til International Bartender of the Year. Samme året ble The Connaught kåret til World’s Best Hotel Bar. Han jobber fortsatt på samme sted. I dag er tittelen hans Director of Mixology.
La du merke til at noe liksom manglet i introduksjonen? Jeg tenker på relevant utdannelse. Så vidt jeg vet har han ikke så mye som et barkurs. Alt er basert på talent og tusenvis av timer med fokusert jobbing.
Ago er i Norge i forbindelse med Norse Bar Show 2022. Vi treffer han og hans kollega, Paolo Scialpi, på Pier 42 i Oslo, sammen med et lite knippe utvalgte pressefolk. Temaet er The Botanist Gin og Dry Martini.
The Botanist Islay Dry Gin
The Botanist Islay Dry Gin produseres på øyen Islay. 22 av de totalt 31 ingrediensene er samlet inn på denne lille øyen. Destilleriet, med sine 17 ansatte er stedets største arbeidsgiver. Ginen har et komplekst, men samtidig også et litt subtilt smaksbilde. Dette gjør den perfekt i en Dry Martini.
Faraway Collins
Som en velkomstdrink fikk vi servert Faraway Collins. Dette er Ago sin videreføring av den klassiske Tom Collins. Tilnavnet faraway signaliserer de mer eksotiske ingrediensene som er benyttet i denne.
The Connaught Martini
Så var turen kommet til drinken som var dagens tema; Dry Martini. Dette er ikke en vanlig Dry Martini slik du får den servert i en hvilken som helst bar. Her benyttes The Connaught sin egen vermut-miks og en cocktail bitter med tonka og kardemomme. Resultatet er en utrolig smaksrik og balansert Dry Martini.
Her er hva jeg klarte å få ut av Ago hva angår ingredienser og fremgangsmåte:
- Isen venter i 20 minutter for å bli bløt nok, slik at den vanner ut drinken.
- Bitteren inneholder ginseng, bergamot, lavendel, korianderfrø, tonka og grønn- og sort kardemomme.
- Blandingsforholdet er 5:1 hva gjelder gin og vermut.
Gjesten i sentrum
Noe av det som slo meg når jeg hørte Ago fortelle om arbeidsgiveren sin, om jobben sin og om det å mikse drinker var den gjennomgående lidenskapen til det man kanskje kan kalle gjestens opplevelse.
Ikke bare skal drinkene være gode, de skal også se bra ut, og gjerne ha sin personlige touch. Den kvaliteten, gleden og yrkesstoltheten over å yte sitt absolutt beste virker utrolig inspirerende på oss. Vi skal til London i september og vi kan love at vi kommer til å skrive mer om Ago og The Connaght.
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.