Gin Sour-med-Bareksten-Botanical-Gin

Gin Sour med Bareksten Botanical Gin

Del med andre ginteresserte:

Gin Sour er en syrlig, søt og rund drink med sitron, sukkerlake og eggehvite, her med Bareksten Botanical Gin. Du kan selvsagt bytte ut med din favoritt-gin om det på en eller annen forunderlig måte ikke er Bareksten.

Du må legge litt jobb i denne, for det å riste eggehvite tar litt tid. Jobben er verdt det! Rister du lenge nok får du et tykt lag med skum på toppen som virkelig innfrir enhver forventning du måtte ha.

Hvilken gin du bruker spiller virkelig en rolle. Når du shaker drinken kjenner du aromaene fra ginnen veldig godt. Eggehviten bringer de godt frem, og her med Bareksten vil du kjenne et hint av flere ingredienser enn du egentlig visste den inneholder. Flyktige noter du forsøker å holde tak i.

Gin Sour med Bareksten Botanical Gin

Nøkkelord: Gin Sour

Beskrivelse

Ingredienser

Dette trenger du

Garnityr

  • Mint

Slik går du frem

  • Eggehviten bør ikke være kald, da er det vanskelig å få eggehviten stiv. Ha eggehviten og alle de andre ingrediensene i shakeren og rist som en gal i ca 30. sekunder. Dersom du bruker en Boston shaker hvor den ene delen er av glass kan du se når Eggehviten blir stiv.
  • Når Eggehviten har blitt stiv har du i 3-4 isbiter og rister til drinken blir helt kald.
  • Sil cocktailen over i glasset. Om ikke nok /all eggehviten blir med ut legger du den på toppen etterpå. Bruk eventuelt noe å skrape ut eggehviten med fra shakeren – og legg den pent på toppen.
  • Dersom du ønsker kan du legge på et dekorativt garnityr som plukker opp duftene du kjenner fra ginnen du bruker. Her valgte jeg et mintblad fordi duften minnet meg om det.
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilbredning: 5 minutes
Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.