Beste norske gin

Beste norske gin i hver kategori

Det å kåre de beste norske gin innen hver kategori er ikke noen enkel jobb. Utvalget blir stadig større, og konkurransen stadig skarpere. Her finner du vår uhøytidelige kåring.

Det ble en morsom gjennomgang. Spennet i norskprodusert gin er stort. Den eldste på listen ble introdusert i 1950. Den yngste kom høsten 2019. Vi har gin som er så klassisk innen sin stil som det er mulig å bli. På den annen side har vi gin som bryter etablerte normer, men som gjør dette på en elegant måte.

Beste norske London Dry Gin

Husholdnings gin
Husholdningsgin. (Bilde: Produsenten)

Det er flere virkelig gode norske London Dry Gin der ute, men det er en som, etter vår mening, stikker seg frem. Husholdningsgin fra Jesper Høst og gjengen på Himkok gir deg en vanvittig god klassisk London Dry Gin som egner seg perfekt i drinker, men også kan nytes alene.

Husholdnings gin Nye gin Vinmonopolet Juli 2020

Hva passer til Husholdnings Gin

Hva passer til Husholdnings Gin? Her får du svaret på hvilken tonic og hvilket garnityr som fungerer best sammen med Husholdnings Gin. Opprinnelsen til Husholdnings produktene, som startet med Husholdnings ... Les mer

Beste norske Navy Strength Gin

Hva passer til Bareksten Navy Strength Gin
Bareksten Navy Strength Gin. (Bilde: Produsenten)

Det går ikke an å lage en liste over de beste norskeproduserte gin uten å nevne Stig Bareksten og minst en av hans til nå tre gin. Vi valgte å trekke frem Bareksten Navy fordi denne er mer av den gode fra Bareksten Botanical Gin.

Hva passer til Bareksten Navy Strength Gin

Hva passer til Bareksten Navy Strength Gin

Bareksten Navy Strength Gin er en bombe av smak. Den inneholder 58% alkohol som også gjør sitt til at du får en eksplosjon av inntrykk ved første smak.Den har en ... Les mer

Beste norske moderne gin

Hva passer til Attåt Distilled gin
Attåt Distilled Gin. (Bilde: Produsenten)

Attåt Distilled Gin var en hyggelig overraskelse da jeg fikk smake den. Den er laget på lokale ingredienser fra vestlandet. Dette er en gin som, selv om den er moderne, har klart å beholde ginpreget.

Hva passer til Attåt Distilled gin

Hva passer til Attåt Distilled Gin

Attåt Distilled Gin er laget av Gardsbrenneriet, et familiedrevet destilleri i Nordfjord som konsentrerer seg om hovedsakelig lokale ingredienser i alt de produserer. Vi ble presentert for denne på en ... Les mer

Beste norske Old Tom Gin

Hva passer til Golden Cock Old Tom Gin
Golden Cock Old Tom Gin. (Bilde: produsenten)

Ettersom det kun produseres en Old Tom Gin i Norge, er plasseringen opplagt. Golden Cock Old Tom Gin har vært produsert av Arcus siden 1950. 30 år senere stod den for 70% av omsetningen av gin i Norge.

Hva passer til Golden Cock Old Tom Gin

Hva passer til Golden Cock Old Tom Gin

Golden Cock Old Tom Gin har vært på Vinmonopolet siden før vi ble født, og har vel ikke verdens beste rykte. Dette er overraskende ettersom den vant sølvmedalje i 2016.Golden ... Les mer

Beste norske Pink Gin

Hva-passer-til-Elsker-Pink-Gin
Elsker Pink Gin. (Bilde: produsenten)

Pink Gin er et forholdsvis nytt ginsegment. Her er konkurransen skarp blandt de norske produsentene. Her er slaget nesten uavgjort mellom Elsker og Harahorn Pink Gin.

Hva-passer-til-Elsker-Pink-Gin

Hva passer til Elsker Pink Gin

Elsker Pink Gin er en middels fyldig gin med antydning til sødme og innslag av einer, røde bær og sitrus. Den er tilsatt 5% sukker, og er dermed ikke veldig ... Les mer

Beste norske fatlagrede gin

Harahorn fatlagret Gin
Harahorn Fatlagret Gin. (Bilde: produsenten)

Her er det ingen konkurranse. Harahorn sin fatlagrede gin feier alle andre av banen. Den har perfekt balanse mellom krydder og fat.

Harahorn fatlagret Gin

Hva passer til Harahorn Fatlagret Gin

Harahorn Fatlagret Gin er spesiallaget for å ligge på fat. Det er med andre ord ikke den ordinære Harahorn Gin som har fått hvile på fat. I denne ginnen har ... Les mer

Sloe Gin – det eneste som mangler

Den observante leser har kanskje allerede funnet ut av at det er noe som mangler. Vi har lett høyt og lavt, men vi har ikke vært i stand til å finne en norskprodusert sloe gin. Det nærmeste vi kommer er svenske Hernö Sloe Gin.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.