hva passer til Gin Mare

Hva passer til Gin Mare Mediterranean Gin

Gin Mare er en drøm av en gin som passer til “alt”, men vit at dette er så langt fra London Dry som det er mulig å komme.

Ingredienslisten er kortere enn hos mange andre gin med et tilsvarende komplekst smaksbilde. Hovedingrediensene kan høres ut som en god begynnelse på en italiensk matrett. Her finner du oliven, timian, rosmarin, og basilikum – i tillegg til einebær, selvfølgelig. Etter litt innsats kan jeg avsløre at Gin Mare også inneholder appelsin, koriander, og kardemomme. Dermed skulle utvalget av mulig garnityr være komplett.

Arbeidsinnsatsen som legges ned er rett og slett imponerende. Olivenene som benyttes gir utsøkt smak. Ulempen er at de ikke er særlig saftige og at det dermed går med store mengder. To forskjellige appelsintyper skrelles. Sammen med sitronskallet ligger appelsinskallet på sprit i et helt år før det brukes i produksjonen.

Resultatet er en lettdrikkelig gin som alle husker, og de fleste liker. Selv har jeg av og til valgt Gin Mare som “gateway drug” til folk som på ramme alvor har forsøkt å fortelle meg at de ikke liker gin. Det går stort sett bra, bra i den forstand at Vinmonopolet får solgt en flaske, og at denne websiden får en ny trofast leser.

Gin Mare lages av MG Destilerias, beliggende utenfor Barcelona i Spania. Dette er det samme selskapet som produserer LE Tribute Gin. MG Destilerias ble etablert i 1835, og er således en av de eldste destilleriene i Spania. De har produsert gin helt siden 1940.

For å gjøre middelhavepreget komplett kan jeg legge til at Gin Mare lages i et gammelt kapell i en fiskerlandsby utenfor Barcelona.

Oppskrifter med Gin Mare

Andre gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
2
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.