Hva passer til Gin Mare

Hva passer til Gin Mare Mediterranean Gin

Del med andre ginteresserte:

Gin Mare er en drøm av en gin som passer til «alt», men vit at dette er så langt fra London Dry som det er mulig å komme.

Ingredienslisten er kortere enn hos mange andre gin med et tilsvarende komplekst smaksbilde. Hovedingrediensene kan høres ut som en god begynnelse på en italiensk matrett: Oliven, timian, rosmarin, og basilikum – i tillegg til einebær, selvfølgelig. Etter litt innsats kan jeg avsløre at Gin Mare også inneholder appelsin, koriander, og kardemomme. Dermed skulle utvalget av mulig garnityr være komplett.

Hopp rett til beskrivelsen av Gin Mare.

Arbeidsinnsatsen som legges ned er rett og slett imponerende. Olivenene som benyttes gir utsøkt smak, ulempen er at de ikke er særlig saftige og at det dermed går med store mengder. To forskjellige appelsintyper skrelles. Sammen med sitronskallet ligger appelsinskallet på sprit i et helt år før det brukes i produksjonen.

Resultatet er en lettdrikkelig gin som alle husker, og de fleste liker. Selv har jeg av og til valgt Gin Mare som «gateway drug» til folk som på ramme alvor har forsøkt å fortelle meg at de ikke liker gin. Det går stort sett bra, bra i den forstand at Vinmonopolet får solgt en flaske, og at denne bloggen får en ny trofast leser.

Gin Mare lages av MG Destilerias, beliggende utenfor Barcelona i Spania. Dette er det samme selskapet som produserer LE Tribute Gin. MG Destilerias ble etablert i 1835, og er således en av de eldste destilleriene i Spania. De har produsert gin helt siden 1940.

Hvis du sier at du ikke liker gin, er mitt svar alltid det samme:
«Det betyr bare at du ikke har smakt den den rette ennå.»

Du kan leke med mye sammen med Gin Mare, alt fra de nevnte ingrediensene til sherrytomater og mango. Tonicer, som 1724, Britvic, og Fever Tree Mediterranian fungerer aldeles utmerket.

Resultatet er ikke bare en fryd for ganen, det er også en fryd for øyet. Grønt, friskt, og innbydende.

Mediterranian Gin og Tonic
Mediterranian Gin og Tonic. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

For å gjøre middelhavepreget komplett kan jeg legge til at Gin Mare lages i et gammelt kapell i en fiskerlandsby utenfor Barcelona.

Gin Mare Mediterranean Gin

Nøkkelord: Gin
Type: Modern
Land: Spania
Produsent: MG Destilerias
Alkoholstyrke: 42,7
Skriv ut
Tilbredning: 0 minutes

Oppskrifter med Gin Mare

Andre gin fra samme produsent

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.