Attåt Gin

Åttåt gin – Perfekt som noko Attåt!

Del med andre ginteresserte:

Attåt gin kommer i tre varianter, alle er produsert av Gardsbrenneriet i Nordfjord. Her får du Norske råvarer kombinert med lidenskap og kunnskap – produsert på egenutviklet utstyr.

Utrykket perfekt som noko attåt er som tatt ut av den norske folkesjelen – for hva er det mest vanlige når du besøker noen i Norge? Servering. Og om det er helg, kveld eller en anledning – noko attåt!

Gardsbrenneriet i Nordfjord ble etablert da Jann Vestby og Synnøve Vik Bergstad tok over odelsgården etter hennes foreldre. De hadde begge vokst opp på landsbygda, og det føltes naturlig å flytte til Sandane etter mange år i storbyene Trondheim og Oslo. De kastet seg over oppussing av kårhus. Samtidig forsøkte de å legge planer for hvordan de kunne drive gården på best mulig måte basert på egen bakgrunn.

Dyreholdet på gården ble avsluttet på 60-tallet. Næringsgrunnlaget hadde de siste årene vært grønnsaker, frukt og bær. Da de overtok var det bare en eplehage med ca. 450 epletrær igjen. Både Jann og Synnøve er sivilingeniører innen kjemi. Siden det er en unik sammenheng mellom frukt og sprit falt valget om fremtidig næringsvei ganske naturlig på produksjon av sprit. Ingrediensene er lokale, de kunne gjøre noe de brant for (pun intended) og de kunne selv påvirke produktet fra start til målstrek.

Det at kortreist, lokalt fremvirket og håndverksproduksjon definitivt er noe som har blitt mer og mer i vinden de senere årene ga dem tro på at prosjektet kunne lykkes. Og det gjorde det.

Hva kjennetegner en flaske med Attåt?

Du kan regne med at innholdet er laget med norske råvarer, hovedsaklig fra Nordfjordregionen.
Attåt eplebrennevin, eplelikør og plommelikør er naturlig søte på grunn av deres egne kald-destilleringsprosess.

Innovasjon og teknologi i landbruket

Tanken var fra starten av at de kunne utvikle egne metoder, prosesser og smaker – for å lage noe de selv syntes var unikt. De fikk innvilget tillatelse for produksjon av alkoholholdige varer i slutten av 2013. Siden den gang har de utviklet og kjøpt inn en masse utstyr for å kunne drive produksjon i den skalaen som passer til et gårdsbrenneri.

De senere årene har Jann og Synnøve utviklet sin egen prosess og til dels sitt eget utstyr for å få til det de vil. Resultatet har blitt helt unikt, og basert på tilbakemeldinger de får fra markedet virker det som de kan ha lykkes med sin målsetting.

Attåt Distilled Gin

Vi falt umiddelbart for Attåt Distilled Gin. Så umiddelbart faktisk, at vi sporenstreks bestilte den på Vinmonopolet etter å ha fått smake den på en bar i Oslo. Den er spesiell, og det er flott at det er et norsk produkt med lokale råvarer og innovasjon.

Hva passer til Attåt Distilled gin

Hva passer til Attåt Distilled Gin

Attåt Distilled Gin er laget av Gardsbrenneriet, et familiedrevet destilleri i Nordfjord som konsentrerer seg om hovedsakelig lokale ingredienser i alt de produserer. Vi ble presentert for denne på en ... Les mer

Attåt Kløver Gin

Dette er et helt nytt produkt i Norge – kom på Vinmonopolet 1. november 2019 og er første norske gin laget fra myse.

Hva passer til Attåt Kløver Gin

Hva passer til Attåt Kløver Gin

Attåt Kløver Gin har umiddelbart en litt annen duft enn man er vant til fra gin. Det minner litt om melk og blomstereng. Den har nesten litt Old Tom preg ... Les mer

Attåt Pink Gin

Attåt Pink Gin er en Pink gin som fremdeles smaker gin, og er nydelig i en helt vanlig GT med tonic. Vi har brukt den uten garnityr, men det skader nok ikke med en bringebør eller to heller om du har noen liggende. Frosne bringebær i stedet for is? mmmmm.

Hva passer til Attåt Pink Gin

Hva passer til Attåt Pink Gin

Attåt Pink Gin er laget med friske bringebær, og det virker som den ikke er tilsatt ekstra sukker. Den har en rund smak av bær og krydder. Dette er likevel ... Les mer

Noko Attåt som ikke er gin

Gardsbrenneriet har et imponerende utvalg alkoholholdig drikke utenom gin også. Det er verdt å ta en tur innom Vinmonopolet og se på utvalget fra Attåt, her er det mye som kan brukes i drinker eller bare nytes som det er. Se https://www.vinmonopolet.no/Producenter/Gardsbrenneriet-AS/c/gardsbrenneriet_as

Aloholfrie Attåt – Gardsmost i mange varianter

Det første produktet de laget på gården var eplemost. Råvarene var allerede der, hva kan være mer naturlig? Flere av disse får du også på 3 liter, akkurat som vin. Der jo perfekt som noko attåt til gjester som ikke drikker alkohol også.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Kommenter