Kimerud Pink Gin med Rose Lemonade er pink gin

Hva er Pink Gin?

Betegnelsen Pink Gin kan være to ting: 1. En cocktail laget med Plymouth Gin og Angostura Aromatic Bitters. 2. En type søt gin tilsatt røde bær eller rabarbra. Det er sistnevnte denne artikkelen handler om.

Pink gin er som regel en London Dry Gin tilsatt enten jordbær, bringebær eller en kombinasjon av flere røde bær og for eksempel rabarbra. Gordons lanserte denne kategorien i 2017 med en gin de beskriver slik: “Natural Fruit Flavours and a Subtle Touch of Juniper.” Selv må jeg dessverre si at jeg, etter å ha smakt Gordons Premium Pink Distilled Gin, har store problemer med ordet “Natural.” På tross av dette er den en storselger.

Gin og Tonic med Gordons Pink Gin
Det beste resultatet jeg har fått til med Gordon’s Pink Gin inkluderer omtrent en halv kurv jordbær og mye basilikum. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Pink Gin åpner nye markeder

Pink Gin er i skuddet som aldri før. Alle de store merkene kom på banen i 2018. Målgruppen var da helt klart de som ikke liker smaken av gin. Siden den gang har det kommet veldig mange gode rosa gin, mange av disse smaker også gin. Du kan lese mer om de under.

Hvordan bruke Pink Gin

I tillegg til å lage mer eller mindre søte Gin og Tonic, har mange begynt å bruke Pink Gin slik man er vant til å bruke Aperol. Like deler Pink Gin og limonade toppet med Prosecco. Om du vil kan du selvfølgelig droppe limonaden, men husk da at du får et høyt alkoholinnhold.

Hernö Pink BTL Gin
Svenske Hernö Pink BTL Gin er beviset på at en Pink gin ikke trenger å ha rosa farge. (Bilde: Produsenten)

Rosa Gin med rabarbra

Explorer Pink Gin er et eksempel på en vellykket blanding av jordbær og rabarbra. Det som gjør denne ginen litt spennende er at balansen mellom jordbær og rabarbra er slik at du kan spille på begge. Liker du en søt pink gin kan du bruke en søt tonic og jordbær. Liker du det mere syrlig kan du garnere med frisk rabarbra og benytte en mer bitter tonic.

Noen eksempler på virkelig gode Pink Gin med bringebær

Harahorn Pink Gin er laget på bringebær, er helt nydelig og har en kraftig rosa farge. Du kan lese mer om den her:

Harahorn Pink Gin

Hva passer til Harahorn Pink Gin

Harahorn Pink Gin er en pink gin som både er pink og gin på en gang. Det vil si at den smaker både bringebær, sitrus, urter og einebær, samt mye ... Les mer

Både Elsker Dry Pink Gin og Elsker Pink Gin er i samme stil som Harahorn, de er skikkelige gin og også laget på bringebær. Disse er noe lysere i fargen, og særlig Elsker Dry smaker enda mer som en London Dry gin. Her kan du lese mer om Elsker Dry Pink Gin:

Hva passer til Elsker Dry Pink Gin

Hva passer til Elsker Dry Pink Gin

Elsker Dry Pink Gin er en gin med middels fylde og fokusert preg av einer, urter, sitrus og røde bær. Det er verdt å merke seg at denne ginen er ... Les mer

Kimerud Collector’s Pink Gin er, etter min mening, den mest vellykkede av de søte rosa ginene. Her finner du både naturlig smak og naturlige fargestoffer. Denne kan du lage flere gode drinker med. Se for eksempel bildet øverst i denne artikkelen. Du kan lese mer om denne under.

Hva passer til Kimerud Pink Gin

Hva passer til Kimerud Collector’s Pink Gin

Kimerud Collector's Pink Gin har et tydelig preg av bringebær - og er kanskje den søteste av norske pink gin på markedet. Den har et genuint bringebærpreg og ikke hint ... Les mer

Pink Gin med Jordbær

Beefeater Pink Strawberry Gin er laget ved å tilsette jorbær til Beefeater London Dry Gin. Resultatet er svært vellykket.

Beefeater Pink Strawberry Gin
Beefeater Pink Strawberry Gin. (Bilde: Produsenten)

Oppskrifter på GT med norsk rosa-gin

Klikk på bildet for å få oppskrifter med norsk gin og norsk tonic for alle ginene på bildet.

Norsk rosa gin
Klikk på bildet for oppskrifter med norsk pink gin

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.