Appelsin

Appelsin

Del med andre ginteresserte:

Appelsin benyttes både som ingrediens og garnityr i gin. Det finnes over 400 typer appelsiner.

Kineserne var de første som dyrket appelsin, og ordet appelsin betyr «eple fra Kina». Allerede i en kinesisk tekst fra 500-tallet f.Kr. omtales frukten. I dag er appelsin den mest dyrkede sitrusfrukten i verden, 70 % av alle sitrusfrukter er appelsiner.

Appelsin

Nøkkelord: Ingrediens
Norsk navn: Appelsin
Dansk navn: Appelsin
Svensk navn: Appelsin
Engelsk navn: Orange
Latinsk navn: Citrus sinensis
Bruk i gin: Friskt skall, Hel frukt, Tørket skall
Som garnityr: Båt, Dehydrert skive, Friskt skall, Skive
Skriv ut

Appelsin som ingrediens i gin

Både bitter og søt appelsin benyttes i fremstillingen av gin. Man benytter presset frukt, med eller uten saft. I tillegg benyttes både friskt og tørket skall.

Som garnityr i gin

Appelsinskall er godt egnet som garnityr. Det samme gjelder skiver og båter.

Tilgjengelighet og oppbevaring

Frisk frukt kan kjøpes i dagligvarebutikker. Frukten bør oppbevares kjølig.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.