Blue Velvet Violet Gin ble til ved en tilfeldighet da produsenten egentlig skulle lage en vårlig vermut. Den ble for søt, og de forsøkte seg derfor på en ginoppskrift i stedet.
Et ganske originalt utgangspunkt for en gin, og desto morsommere å teste selvsagt. Jeg har forsøkt å lete etter vermut-utgangspunktet i smaken, og synes jeg kan ane den. Har egentlig blitt litt nysgjerrig på å smake vermutene deres. Gin-basen de tilsatte oppgis å inneholde einer, koriander, kvann og kardemomme, og det gjør at det er litt komplisert å kjenne en bakgrunn.
Fargeendringen man opplever her er også en veldig artig gimmick. Dette er erteblomsten som reagerer med syrene i tonicen. Resultatet er lilla. Det er ikke den første ginen med denne effekten, men jeg må si at de her har gjort det skikkelig. Her ser du virkelig en tydelig endring, og fargen er fremdeles kraftig etter tilsatt tonic. Litt “trolldom” i baren er jo egentlig kjempegøy. En ting er at GT’n din får en helt hinsides fin rosafarge, men det samme gjelder andre cocktails. Jeg testet en White Lady som fungerte veldig godt, sødmen fra Cointreau og sitronsaften passet veldig bra til, og fargen ble nydelig lys lilla. I slike tilfeller “styrer” du fargen med sitronsaften og med denne ginen anbefaler jeg å bruke mindre enn i oppskriften.
Det er en litt artig historie at et arbeidsuhell – om man kan kalle det det – blir et salgbart produkt.
Blue Velvet Violet Gin
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Einer
- Kornbasert sprit
- Koriander
- Kvann
- Kardemomme
- Lilje
- Erteblomst
- Kirsebærblomst
Ettersmak
Anbefalt tonic
Anbefalt garnityr
- Sitronskall
- Limeskive
- Rosmarin
Mer informasjon
Oppskrifter med Blue Velvet Violet Gin
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.