Aviation cocktail

Aviation

Aviation er, med sin blå-lilla farge, en lett gjenkjennelig cocktail. Når den er laget riktig har den en kompleks balanse mellom einer, sitrus, sødme og florale noter.

Historien bak Aviation

Vi befinner oss på Wallick hotel i New York. Året er 1916. Bak bardisken står en mann ved navn Hugo Ensslin. Han ønsket å lage en søtere variant av Gin Sour. Hvorfor han valgte navnet Aviation kan vi bare spekulere i. Wright brødrene fløy for første gang i 1903. I årene som fulgte ble stadig nye rekorder satt, og man kunne ane en fremtid innen det som på engelsk kalles aviation. Dermed var dette et kult navn på denne tiden.

Hvordan lager du en Aviation cocktail

Det å blande ingrediensene og riste de i en shaker er ikke komplisert. Det som kan være en utfordring er å finne den rette ginen og å justere blandingsforholdet mellom de forskjellige ingrediensene. Her må det sies at en Aviation inneholder mye alkohol. Bruker du for mye gin blir den lett for “boozy”. Med for mye sitronsaft blir den lett for sur. Bruker du for mye Luxardo Maraschino Originale blir den kanskje for søt. Om du bruker for mye The Bitter Truth Violet Liqueur ender du opp med en overdrevent floral cocktail. Dette betyr for eksempel at dersom du benytter en floral gin må du kanskje kutte ned litt på sistnevnte likør.

Det vi ofte gjør er å prøve ingrediensene i liten skala. I stedet for 3,5 cl gin og 1 cl av de andre ingrediensene tar vi 3,5 teskjeer og 1 teskje. På denne måten finner vi fort ut hva som det må reduseres på, uten at vi kaster bort mengder med alkohol.

Beste gin til Aviation cocktail

Her har du mange muligheter. Mange syes at en klassisk London Dry Gin gjør seg best. Andre sverger til en gin med litt mer dybde, som for eksempel Plymouth Gin. Dersom du liker det florale kan du for eksempel prøve All About Gin.

Maraschino likør

Luxardo Maraschino Originale
Luxardo Maraschino Originale er en klar kirsebærlikør. Den er lagret på fat av ask i to år. Den er nødvendig i mange klassiske cocktails.
Les mer…
Luxardo Maraschino Originale

Crème de Violette

The Bitter Truth Violet Liqueur
The Bitter Truth Violet Liqueur er laget av blomster og røtter fra fioler som vokser i Alpene. Den passer perfekt i cocktailer som for eksempel Aviation, Cosmo eller Blue Moon.
Les mer…
En flaske The Bitter Truth Violet Liqueur

Sukkerlake

Dersom man ønsker en søtere Aviation kan det være en løsning å tilsette litt sukkerlake. Sukkerlaken kan også erstatte Maraschino likøren dersom man ønsker å redusere kirsebærpreget uten å miste sødmen.
Sukkerlake består av 2 deler sukker og 1 del vann som varmes opp til sukkeret har løst seg opp i vannet. 

Aviation

Nøkkelord: Andre, Aviation, Generisk

Slik går du frem

  • Ha noen isbiter i et glass sammen med vann og la det stå så glasset blir helt kaldt.
  • Finn frem en cocktailpinne og tre på kirsebæren dersom du vil det. Ellers kan du bare legge den i glasset.
  • Tilsett alle de flytende ingrediensene og 5-6 isbiter i shakeren. Rist i ca 20 sekunder eller til du kjenner shakeren er kald.
  • Tøm ut vannet av glasset og rist det ut.
  • Dersom du vil legge kirsebæren i bunnen av glasset gjør du det nå.
  • Sil cocktailen over i glasset.
Skriv ut
Tilberedning: 5 minutes
Total tid: 5 minutes

Våre anbefalte Aviation oppskrifter

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.