Einer

Einer

Del med andre ginteresserte:

Einer, eller rettere sagt einebær, er det som skiller gin fra alt annet. Einer finnes både som tre og busker.

Einer

Nøkkelord: Ingrediens
Norsk navn: Einer
Andre Norske navn: Bresk, Brisk, Bruse, Ener
Dansk navn: Ene
Svensk navn: En
Engelsk navn: Juniper
Latinsk navn: Juniperus communis
Bruk i gin: Tørkede bær
Som garnityr: Tørkede bær
Skriv ut

Einer som ingrediens i gin

Det som skiller gin fra vodka er einebær. Det er ingen minstekrav om prosentandel, men i de fleste gin er smaken av einer tilstede i mer eller mindre grad. Det er alltid tørkede einebær som benyttes i produksjonen av gin.

Som garnityr i gin

Tørkede einebær er godt som garnityr i en Gin og Tonic hvor man ønsker et tydeligere einerpreg.

Tilgjengelighet og oppbevaring

Tørkede einebær kan kjøpes i dagligvarebutikker med godt utvalg. Disse bør oppbevares tørt og mørkt.

Foto: © Rolv Hjelmstad. Foto og tegninger er hentet fra www.rolv.no

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Kommenter