hva passer til McQueen Scottish Gin Citron

Hva passer til McQueen Scottish Gin Citron

Del med andre ginteresserte:

McQueen Scottish Gin Citron er en tydelig sitrusgin, med en hel del sødme. Men, citron er ikke det samme som sitron!

Citron som brukes i denne ginen er en av de opprinnelige sitrusfruktene som mange andre stammer fra. Smaken er derfor ikke sitron, men mer en mellomting mellom mange sitrusfrukter. Frukten i seg selv er ganske tørr, og her er det skallet som er viktigst – og bedre jo tykkere det er. Det sies at den nærmeste slektningen i Japan er yuzu og at fingersitron ellers er ganske likt oppbygget. Dvs lite eller ikke noe fruktkjøtt, tørr med lite juice, og mye skall.

Dette er ikke en smakssatt gin, da all smak kommer fra destillasjonen. Teknisk sett kan dette kanskje være en London Dry Gin, men vi klarte ikke å få det verifisert.

Ginen er utviklet av Vicky og Dale McQueen som egentlig hadde en helt annen bakgrunn. Han som ingeniør og hun som kokk. I 2015 fant de ut at de heller ville gjøre arbeid ut av sin egentlige lidenskap, gin! De kom inn i gin-markedet med ukjente gin-smaker. Og ikke bare EN uvanlig smak, men hele fire. I tillegg til ginen vi omtaler her, som til å begynne med het Sweet Sitrus, var det Mocha, Smokey Chilli, og Chocholate Mint.

Funfact: De har en app, hvor du kan oppleve en AR effekt ved å laste ned appen og sikte på flasken. (Søk opp «McQueen gin». Den finnes for både iPhone og Android) Først velger du hvilken gin du har. Deretter får du M’en i McQueen på flasken til å matche med M’en i appen på telefonen.

Smaks og duftnotater

Duften er som en sitrusbombe, men søtlig. Du kjenner einer, og aner litt koriander.

Smaken er full av sødmefull sitrus, men med en tydelig snert av mer syrlige toner i bakgrunnen. Lime, grapefrukt, sitron. Sødmen er muligens vanilje. Jeg syns jeg kjenner lime og/eller kaffir lime blader i det harmoniske sammensuriet. Ettersmak er Einer, sitrus, krydder.

Denne kom på vinmonopolet i juli 2021.

McQueen Scottish Gin Citron

Nøkkelord: Gin
Land: Skottland
Produsent: The Trossachs Distillery
Alkoholstyrke: 40%
Farge: Klar
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
McQueen Scottish Gin Citron er skotsk. Her får du en tydelig sitrusgin, med en hel del sødme. Men, citron er ikke det samme som sitron!

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med McQueen Scottish Gin Citron

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.