Her er en oversikt over forskjellen mellom Italiensk, fransk og spansk vermut. Disse har hver sin unike karakter, formet av regionale særtrekk.
Italiensk, fransk og spansk vermut har hver sin unike karakter, formet av regionale tradisjoner, ingredienser og produksjonsmetoder. Når de kombineres med gin, påvirker deres smaksprofiler cocktailens karakter på forskjellige måter. Her er en oversikt over forskjellene og kjennetegnene til disse vermutene, samt hvordan de best brukes sammen med gin.
Under omtalene finner du de vermutene vi har lagt ut fra de forskjellige landene. Om du klikker på bildet kan de lese mer om hver enkelt vermut, og finne oppskrifter med disse.
Italiensk vermut
Italia regnes som vermutens hjemland. Torino er stedet hvor man mener at denne drikken først oppstod, sent på 1700-tallet. Røde, italienske vermut er gjerne søte, krydret og fulle av smak. Nellik, kanel, vanilje og sitrusskall er typiske ingredienser. Malurt brukes gjerne i rikt monn. Totalt sett gjør dette at de balanserer veldig godt mellom sødme og bitterhet. Disse er meget godt egnet i cocktails som Negroni eller Hanky Panky.
Hvite italienske vermut er ofte florale og friske, men de er gjerne søtere enn franske og spanske hvite vermut. Dette gjør de ideelle i en hvit Negroni.
Italienske vermut vi har omtalt
Fransk vermut
Fransk vermut er gjerne tørrere enn og mer subtile enn sine konkurrenter fra Italia og Spania. Røde, franske vermut er mindre krydret og mindre bitre, men har mer sitruspreg. Alt dette gjør at de passer bedre med subtile gin hvor en kraftigere vermut vil dominere for mye. Hvite franske vermut er gjerne tørre eller veldig tørre. Noen har et høyt innslag av sitrus. Dette er gjerne den type vermut som er best i en Dry Martini.
Franske vermut vi har omtalt
Spansk vermut
Spansk vermut er gjerne kraftige og krydret, mange har preg av urter. Noen har også innslag av sherry eller portvin. Spansk vermut er gjerne laget for å drikkes, ikke for å være ingredienser i en cocktail. Men, som vi har bevist, er det fullt mulig å lage noe godt med disse sammen med gin.
Spanske vermut vi har omtalt
Coverbildet er tatt av Giorgio Trovato.
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.







































