Cinzano Rosso er kjent som “vermuten fra Torino” og har en historie helt tilbake fra 1757. Vermut er aromatisert vin og her er det virkelig mange ingredienser som danner grunnlaget.
Cinzano Rosso er lagret på fat i 3 måneder. Oppskriften er ikke kjent, men består av minst 35 forskjellige urter og krydder i tillegg til vinen som er utgangspunktet. Tradisjonelt ble vermut servert med is. Cinzano Rosso blir også servert med eplejuice og kanel.
Rød vermut er en påkrevet ingrediens i mange cocktails. I tillegg til Negroni har du for eksempel Martinez og Bijou. Det er i det hele tatt mange måter å nyte en vermut på.
Smaks og duftnotater
Du kjenner først preg av kirsebær som fort overtas av urter og krydder. Duften er full av hint av eksotiske dufter, også slike du kanskje egentlig forbinder med gin.
Smaken er rund, frisk, sødmefull, med mye krydder. Du kan finne mye som minner om jul, men også sødmefull vin, og runde myke toner. Avslutningen er bittersøt, sannsynlig malurt. Et sted mellom duft og smak er det et mildt preg av tobakk, einer og malurt.
Cinzano Rosso
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Vin
- Vanilje
- Kirsebær
- Malurt
- Muskat
- Koriander
- Einebær
- Nellik
- Appelsinskall
- Timian
- Merian
- Karamell
Duft
- Kirsebær
- Vanilje
- Urter
- Krydder
- Tobak
- Malurt
Ettersmak
- Bittersøt
- Krydder
- Frisk
Mer informasjon
Oppskrifter med Cinzano Rosso
Flere produkter fra samme produsent
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.