Cinzano Vermouth Rosso

Cinzano Rosso

Cinzano Rosso er kjent som “vermuten fra Torino” og har en historie helt tilbake fra 1757. Vermut er aromatisert vin og her er det virkelig mange ingredienser som danner grunnlaget.

Cinzano Rosso er lagret på fat i 3 måneder. Oppskriften er ikke kjent, men består av minst 35 forskjellige urter og krydder i tillegg til vinen som er utgangspunktet. Tradisjonelt ble vermut servert med is. Cinzano Rosso blir også servert med eplejuice og kanel.

Rød vermut er en påkrevet ingrediens i mange cocktails. I tillegg til Negroni har du for eksempel Martinez og Bijou. Det er i det hele tatt mange måter å nyte en vermut på.

Smaks og duftnotater

Du kjenner først preg av kirsebær som fort overtas av urter og krydder. Duften er full av hint av eksotiske dufter, også slike du kanskje egentlig forbinder med gin.

Smaken er rund, frisk, sødmefull, med mye krydder. Du kan finne mye som minner om jul, men også sødmefull vin, og runde myke toner. Avslutningen er bittersøt, sannsynlig malurt. Et sted mellom duft og smak er det et mildt preg av tobakk, einer og malurt.

Cinzano Rosso

Nøkkelord: Vermut, rød, søt
Land: Italia
Produsent: Cinzano
Alkoholstyrke: 15%
Sødme: 3/5
Farge: Rødbrun
Fylde: 3/5
Friskhet: 2/5
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

Duft

  • Kirsebær
  • Vanilje
  • Urter
  • Krydder
  • Tobak
  • Malurt

Smak

Ettersmak

  • Bittersøt
  • Krydder
  • Frisk
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilberedning: 0 minutes
Cinzano Rosso er kjent som "vermuten fra Torino" og har historie helt tilbake fra 1757. Her er det mange ingredienser som danner grunnlaget.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Cinzano Rosso

Flere produkter fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.