Carpano Antica Formula er en bestselger. Den anbefales i en rekke klassiske cocktails som Hanky Panky, Reverse Manhattan, og Americano.
Litt bakgrunn og informasjon om Carpano Antica Formula
Carpano Antica Formula er skapt av vermut’ens “gudfar” Antonio Benedetto Carpano, som laget oppskriften for Antica i 1786. Her brukes det hvitvin fra muskatell-druer fra Piedmonte. Det er viner fra Sør-Italia og vanilje fra Madagaskar, Papua New Guinea og Tahiti.
Antica Formual finnes i to størrelser, 37,5cl og 1 liter. Siden vermut ikke tåler all verden av tid åpen er det verdt å vurdere om en liten flaske kan være et godt valg. I alle fall om du, som oss, synes man trenger mer enn én rød vermut på samme tid.
Duft og smaksnotater
Duften er frisk og litt fruktig med tydelig vanilje. Du kjenner krydder, sitrus og noe som kan minne om nøtter og hint av rosin. Mandel, og kanskje litt mild nellik er også til stede.
Smaken kjennes umiddelbart veldig rund og søt. Du kjenner igjen vaniljen fra duften. Krydderne er en slik harmoni at det er vanskelig å skille ut en enkel smak. Men det er sødme, kirsebær, appelsin, litt bitterhet, noe rundt som kan være kakao og mer krydder – hvorav noe som kan være safran.
Carpano Antica Formula
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Druer
- Vanilje fra Madagaskar, Papua New Guinea og Tahiti
- Appelsin
- Kirsebær
- Krydder
- Urter
- Safran fra Iran
- Rosiner
- Nellik
- Dadler
- Kakaobønner
- Malurt fra Piedmonte
Duft
- Vanilje
- Krydder
- Sitrus
- Rosin
- Mandel
Smak
- Vanlije
- Appelsin
- Malurt
- Kakao
- Krydder
- Kirsebær
- Safran
Ettersmak
- Krydder
Mer informasjon
Oppskrifter med Carpano Antica Formula
Flere produkter fra samme produsent
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.