Vermouth La Copa Reserva er spansk og har mange likehtstrekk med sherry. Tenk deg en rund god krydret vermut blandet med mild sherry.
Gonzalez Byass sin Vermouth La Copa Reserva er laget av edle Oloroso og Pedro Ximénez baseviner av førsteklasses kvalitet. Det gjøres så maserering med et utvalg tradisjoenelle vermut ingredienser, med nøye tanke og behandling av aromaer og smaker fra malurt, nellik, bitterappelsin, kanel, muskat, kvann og kinabark. Deretter lagres vermuten i ytterligere 12 måneder på amerikanske eikefat som tidligere har inneholdt Oloroso.
Dette gir vermuten et tydelig preg av kjellerne og viner fra Jerez – nesten som om det var en sherry. Vi har derfor brukt denne som erstatning for sherry i cocktails og synes det fungerer veldig bra.
Duft og Smaksnoater
Duften preges av modne frukter, svisker og krydder.
I smaken kjenner man modne frukter, nellik og bitter appelsin.
Ettersmaken er bløt og lang, men med en liten snert. Her kommer kinabarken og litt av fatpreget frem.
Vermouth La Copa Reserva
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Vin Pedro Ximénez
- Kvannrot
- Muskatt
- Nellik
- Malurt
- Kanel
- Bitter appelsin
- Chinchona
Duft
- Modne frukter
- Svisker
- Krydder
Smak
- Modne frukter
- Nellik
- Bitter appelsin
Ettersmak
- Krydder
- Lang sødme
- Mildt fatpreg
- Lette Bitternoter
Mer informasjon
Oppskrifter med Vermouth La Copa Reserva
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.