Hanky Panky er en stilig og ikonisk gincocktail som er enkel å lage. Den ble oppfunnet av en av verdens første kvinnelige bartendere. Liker du Negroni vil du elske denne.
Historien bak Hanky Panky
Hanky Panky ble oppfunnet av Ada Coleman, en av verdens første kvinnelige bartendere, i 1903. Hun jobbet da som head bartender på The American Bar på Hotel Savoy i London. Dersom du ikke har hørt om henne, så har du kanskje hørt om Harry Craddock, forfatteren av The Savoy Cocktail Book*, og en av verdens mest berømte bartendere. Ada Coleman var hans mentor da de jobbet sammen på Savoy(!) I 23 år satt hun sitt preg på Londons cocktailbarer, og serverte kjendiser som Charlie Chaplin, Mark Twain, Marlene Dietrich, og medlemmer av det britiske kongehuset.
Utrykket hanky panky hadde en helt annen mening i 1903. Den gang var det et slanguttrykk for magi eller heksekunst. I dag har det helt andre og mer seksuelle undertoner.
Dette trenger du kanskje
*Hvis du handler noe ved bruk av disse linkene er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden. Dette kan du gjøre uten at det koster noe ekstra.
Klassikeren fra 1930 oppdatert med nye oppskrifter. Innbundet. Engelsk. Utgitt i 2014. 304 sider.
Dette vakre coupeglasset fra Spiegelau er spesielt egnet til alt fra champagne til fine cocktails.
Høyde: 16,6cm. Tåler oppvaskmaskin.
Hvordan lager du en Hanky Panky
Det er tre komponenter i denne cocktailen. Disse er gin, rød vermut, og fernet. Tenk på en Negroni, men erstatt bitteren med 1/10 fernet.
Ginen bør være en einebærfokusert klassisk London Dry gin. Vermuten bør ha litt bredde, men ikke overdøve ginen. Valget av fernet kommer an på gin og vermut, men også personlige preferanser. Om du liker veldig bitre drinker kan du gå for Fernet Branca. Dersom du vil ha litt mer balanse kan du velge Contratto Fernet eller Amaro di Angostura.
Hanky Panky
Beskrivelse
Ingredienser
- 3 cl Gin
- 3 cl Søt vermut
- 3 ml Fernet OBS: Millititer, ikke centiliter.
- Appelsinskall
Dette trenger du
- Gin
- Fernet
- Søt vermut
- Appelsin
- Isbiter
- Potetskreller
- Røreglass
- Cocktailsil
- Cocktailglass
- Målebeger
Pynt med
Slik går du frem
- Sett glasset til kjøling ved å fylle det med isbiter og vann
- Vask frukten du skal bruke som garnityr
- Skrell ca 5cm med skall
- Ha noen isbiter i et røreglass
- Tilsett gin, vermut, og Contratto Fernet
- Rør i ca 20 sekunder eller til cocktailen er kald
- Sil over i cocktailglass
- Pynt med appelsinskall
Våre anbefalte Hanky Panky oppskrifter
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.