Carpano Punt e Mes er en Italiensk vermut med litt ekstra bitterhet, og det er det selvsagt en story fra 1800-tallet bak.
Historien sier at den en vakker vårdag i april 1870 var det en aksjemegler som mens han var i Carpano sin vinhandel diskuterte økningen i aksjeprisene den dagen med kolleger. Økningen var et og et halv poeng, Han bestilte derfor sin vanlige Carpano vermut, men ba om å få et halvt mål bitter i – mens han brukte det regionale uttrykket for dette “Punt e Mes”*. Drikken ble umiddelbart populær som en aperitif før lunsj.
*Punt e Mes er Piemontesisk, og betyr “point and a half”, med andre ord ett og et halvt poeng.
Punt e Mes brukes som en vanlig vermut, eller serveres over is med en appelsinzest. Den kan ha en litt kraftig smak, så jeg har sett noen som anbefaler å bruke halvparten av Punt e Mes og resten av en annen vermut om man ønsker en litt kraftigere, men likevel rundt bitterhet i en Negroni. Og det stemmer veldig bra.
Duft og smaksnotater
Duften er krydret rødvin med tydelig urter.
Smaken er umiddelbart ganske søt med tydelig appelsin og urter. Det går over i en lett bitterhet og avslutter ganske balansert og sødmefylt. Du sitter ikke igjen med et bittert inntrykk.
Carpano Punt e Mes
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Druer
- Krydder
- Urter
- Appelsin
Duft
- Krydder
- Rødvin
- Julekrydder
Smak
- Appelsin
- Urter
- Julekrydder
- Bitterhet
- Tørket frukt
Ettersmak
- Krydder
- Sødme
Mer informasjon
Oppskrifter med Carpano Punt e Mes
Produkter fra samme produsent
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, og Youtube.