Avezza Vermouth di Torino Bianco

Avezza Vermouth di Torino Bianco

Avezza Vermouth di Torino Bianco er ikke det du forbinder med en søt, hvit vermut. Den har kanskje den bredeste smaksopplevelsen vi har hatt noen gang for denne kategorien av vermut.

Listen av ingredienser er lang, og dette gir resultater. Denne er nydelig alene, men passer også med tonic eller i en cocktail.

Et godt bilde på hvordan denne vermuten skiller seg fra konkurrentene er disse to oppskriftene: 50-50 Martini med en fatlagret(!) gin og en Gin-Rusty Nail. I sistnevnte har altså vermuten tatt plassen til Drambuie i en Rusty Nail hvor whisky er erstattet med fatlagret gin. Denne må oppleves!

Duft- og smaksnotater

Duften minner om hvitvin med innslag av honning, modne frukter og gentian. I munnen kjenner man frukt, jordlige krydder og appelsin. Ettersmaken gå over i rabarbra, honning og vanilje.

Avezza Vermouth di Torino Bianco

Nøkkelord: Vermut, hvit, søt
Land: Italia
Produsent: LHV Avezza
Alkoholstyrke: 18%
Sødme: 4/5
Bitterhet: 2/5
Fylde: 3/5
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

  • Vin
  • Appelsin
  • Kardemomme
  • Vanilje
  • Absint
  • Gentian
  • Kamille
  • Timian
  • Mynte
  • Rosmarin
  • Oregano
  • Sukker
  • Sitronmelisse
  • Merian
  • Fennikel
  • Anis
  • Safran
  • Hyllebær
  • Hagtorn
  • Rabarbra

Duft

  • Hvitvin
  • Honnning
  • Modne frukter
  • Gentian

Smak

Ettersmak

  • Rabarbra
  • Honning
  • Vanilje
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilberedning: 0 minutes

Mer informasjon

Vinmonopolet

Oppskrifter med Avezza Vermouth di Torino Bianco

Produkter fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.