Dolin Vermouth de Chambéry Dry er en fransk tørr vermut. Denne er udødeliggjort i James Bond sin Dry Martini, og en av de vermutene du bør ha forsøkt.
Denne vermuten er laget med 15 ingredienser. De mest kjente er absint, lime, rose og appelsin, men du vil også finne verbena. Alle ingrediensene er lagt i hvitvins-typen Ugni Blanc og har trukket en periode. Selv om denne vermuten er tørr har den likevel hint av sødme, sammen med noter av sitrus, bark, mentol og balsamico. Mandel og mandelsten står for noe av den bitre sitrusaktige basen og balanserer Dolin Vermouth de Cambéry Dry.
Den største forskjellen mellom franske aperitiffer (vermut og bittere) og deres spanske og italienske motstykker ligger i typen aromatiske smaker og de botaniske ingrediensene og fruktene som brukes. Italienske er oftest lette å kjenne igjen for sine mer bitre noter. Spanske aperitiffer er oftest lettere og søtere, mens franske har en tendens til å være tørrere.
Duft- og smaksnotater
Duften har en lett sødme og du kjenner det er vin som er basen. Det er lette bitternoter med hint av mandel.
Smaken er tørrere enn du ville tro utifra duften. Det er mange inntrykk, krydder, en mild bitterhet, oliven? Langt bak i halsen kjenner du helt på slutten en pepret note.
Smaksinntrykket er slik at man har lett for å forstå at dette egner seg i en Dry Martini.
Dolin Vermouth de Chambéry Dry
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Ugni Blanc vin
- Absint
- Lime
- Rose
- Appelsinbark
- Mandel
- Mandelsten
- Krydder
- Urter
Duft
- Hvitvin
- Mandel
- Sitrus
Smak
- Lett bitterhet
- Krydder
Ettersmak
- Hvitvin
- Krydder
Mer informasjon
Oppskrifter med Dolin Vermouth de Chambéry Dry
Produkter fra samme produsent
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.