Cocchi Dopo Teatro Vermouth Amaro er en vermut beregnet på å drikke etter måltidet. Alternativt, som en lett bittergivende ingrediens i kjente cocktails.
Den er så bitter at man nok kan lage en Negroni ved å bruke denne som en kombinert vermut og bitter. I cocktails kan den gi et bitrere inntrykk enn man skulle tro. Har du den i et glass med litt is og appelsinskall oppleves den fruktig og søt, men har en definitiv svært tørr ettersmak.
Denne vermuten er skapt basert på Guilio Cocchi sin origial hvor artemisa ble beriket med rabarbra, kassia, og chiretta, (chiretta er en svært bitter urte). Den ble også infusert med det dobbelte av vanlig med kinin. Her er det også tilsatt Barolo Chinato i vinbasen. Dette gir delikate røde nyanser og en ytterligere myk og komplekst inntrykk. Helt i Cocchi sin stil.
Den kalles en kvelds-vermut – Dopo Teatro, basert på Piedmontes tradisjon for å drikke et lite glass vermut med sitron om kvelden. Gjerne etter at man har nytt kveldsforestillingen – nettopp; – Dopo Teatro Vermouth Amaro.
Duft- og smaksnotater
Duften er av tørket frukt, krydder, gløgg og kirsebær med et hint av mandel.
Smaken er floral, med hint av urter og krydder som kanel og ingefær. Jeg tenker litt på en engelsk fruktkake full av tørket frukt. Ettersmaken endrer seg totalt. Her kommer det frem en bitterhet som virkelig sitter.
Cocchi Dopo Teatro Vermouth Amaro
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Vin
- Artemisa
- Rabarbra
- Kinin
- Quassiatre
- Urter
- Krydder
- Appelsinskall
- Stjerneanis
- Krydder
Duft
- Tørket frukt
- Krydder
- Urter
- Grøgg
- Kirsebær
- Mandel
Smak
- Søt
- Floaral
- Urter
- Krydder
- Kanel
- Ingefær
- Engelsk fruktkake
- Bitter
Ettersmak
- Bitter
- Krydder
Mer informasjon
Oppskrifter med Cocchi Dopo Teatro Vermouth Amaro
Produkter fra samme produsent
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, og Youtube.