Cinzano Bianco er en søt og krydret vermut med middels bitterhet. Den har preg av sitrus, kanel, nellik og malurt. Den er litt mindre søt enn en del andre bianco vermut.
Selve ingrediensene er i stor grad ukjente, men består av uttrekk av minst 30 ulike krydder og urter som filtreres og destilleres. Ekstraktene blandes så med et utvalg italiensk hvitvin. Cinzano har langt historie, helt tilbake til 1757. Fra sin lille butikk i Torino startet brødrene Giovanni og Carlo Cinzano en ny trend med sin unike aromatiske vin laget fra en hemmelig oppskrift hvor de kombinerte lokale urter, krydder og viner.
Cinzano lager også en veldig god rød vermut; Cinzano Rosso og en mer eksklusiv variant Cinzano 1757 Vermouth di Torino Rosso.
Duft- og smaksnotater
Duften av Cinzano Bianco er fruktig, som av epler og pærer og sitrus med hint av vanilje, krydder og urter.
Smaken er ganske lett med søt og urtete med sitrus og litt dypere noter. Det er en sødme som kan være hyllebær og kaprifol. I ettersmaken lurer du på om du kjenner sitrus med nellik, kanel og bitre noter av malurt.
Cinzano Bianco
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Vin
- Sitrus
- Kanel
- Nellik
- Malurt
- Vanilje
- Fersken
- Muskat
- Koriander
- Einebær
- Appelsinskall
- Timian
- Merian
- Karamell
Duft
- Pærer
- Epler
- Sitrus
- Vanilje
- Krydder
- Urter
Smak
- Sitrus
- Urter
- Hyllebær
- Kaprifol
- Kanel
Ettersmak
- Bittersøt
- Krydder
- Kanel
- Nellik
- Malurt
Mer informasjon
Oppskrifter med Cinzano Bianco
Produkter fra samme produsent
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, og Youtube.