Valdespino Vermouth lages ved å maserere frukt, urter og krydder i et utvalg av den beste kvalitet sherry. Lagret Oloroso- og Moscatel sherry danner her grunnlaget.
Bodegas Valdespino har en historie helt fra 1200-tallet, og Grupo Estevez, som er nåværende eier, holder på tradisjonene. Etiketten som pryder flasken er funnet frem fra firmaets museum, og oppskriften er nær hundre år gammel. Noe av olorosoen brukt er over 20 år gammel. Dette er med andre ord et kvalitetsprodukt.
Vermouth Valdespino lagres en kort stund på fat som tidligere har inneholdt Valdespiono sin egen Oloroso sherry. Dette gir helt sikkert mye av preget til vermuten.
Den største forskjellen mellom spanske aperitiffer og deres franske eller italienske motstykker ligger i typen aromatiske smaker og de botaniske ingredienser og frukter som brukes. Spanske aperitiffer er oftest noe lettere og søtere, mens italienske er lette å kjenne igjen for sine mer bitre noter. De franske har en tendens til å være tørrere.
Denne aperitiffen er i nær familie med Valdespino sin bitter, liker du denne vil sannsynligvis bitteren falle i smak også.
Duft- og Smaksnotater
Duften preges av kryddere og ganske intens med tydelige oloroso sherry-noter.
I smaken er det første som slår deg preget av sherry. Du kjenner sitrus og krydder, særlig nellik og en mild bitterhet tydelig. Det hele avrundes med en lett søtlig finish.
Valdespino Vermouth
Beskrivelse
Kjente ingredienser
Duft
- Krydder
- Sherry
Smak
- Krydder
- Sherry
- Sødme
- Bitter
Ettersmak
- Sherry
- Sødme
- Krydder
Mer informasjon
Oppskrifter med Valdespino Vermouth
Produkter fra samme produsent
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, og Youtube.