Dette trenger du for å tørke-frukt til garnityr hjemme

Dette trenger du for å tørke frukt og bær til garnityr hjemme

Å tørke frukt og bær til garnityr er noe du kan gjøre hjemme hos deg selv. Du kan gjøre det i stekeovnen, men dette er ikke noe jeg vil anbefale. Her får du råd om hva som virker.

Denne artikkelen inneholder betalte lenker. Disse er merket med*.

Det å lage en cocktail hjemme med tørket frukt som garnityr tar hjemmebaren til nye høyder, både for deg om gjestene dine.

Det beste er å bruke en maskin som gjerne kalles sopptørker, frukttørker eller dehydrator. Disse er det flust av å få tak i, men vi tenkte å gi deg en innføring i hva du faktisk trenger.

Som med alt annet er utstyret viktig. Du kan som sagt tørke fruktskiver i komfyren, men frukten blir gjerne brunaktig, du må streve med en ovn med åpen dør eller lukke den opp jevnlig hvert kvarter eller så i mange timer. Om du er som meg, og plukker sopp eller andre nyttevekster, så kommer du til å bruke en sopptørker, frukttørke eller dehydrator hele året. Du kan like gjerne kjøpe en med en gang.

Slik lager du din egen garnityr av tørket frukt

Slik lager du din egen garnityr av tørket frukt

Å lage sitt eget garnityr av tørket frukt har mange fordeler. Du har alltid garnityr, uten å måtte ha frisk frukt hele tiden. Her får du vite hvordan du gjør ... Les mer

Hvilke alternativer finnes?

Frukt og sopptørker finnes i mange prisklasser. Du finner fra noen hundre kroner og oppover så langt du vil. Vi har plukket ut tre stykker vi tror vil fylle de fleste behov for hobby-brukere. Legg merke til at prisforskjellen mellom disse tre er liten, faktisk ikke mer enn 250,- kroner. Jeg kan love deg at det er godt investerte penger. Neste prisklasse er rundt to tusen kroner. Med mindre du har lyst til å tørke mengder av sopp og urter er det er etter min mening overkill.

Alle disse maskinene selges under betegnelsen sopptørker, frukttørker eller dehydrator. Det er ingen forskjell mellom disse

Enkel frukt- og sopptørker med termostat

Dette er en enkel frukt- og sopptørker. Jeg begynte med en ennå enklere, en som bare hadde én temperatur-innstilling. Jeg opplevde at en i denne kvaliteten løste mitt behov i et år, men frustrasjonen steg og jeg ville ha en med termostat og temperatur jeg kunne stille. Denne og har den store fordelen at den har justerbar temperatur på mellom 40-70 grader.

Dehydrator fra Princess
498,00

Rimelig og grei dehydrator med seks brett. Justering av temperatur mellom 40 og 70 grader. 350 watt.

Se mer *
*Hvis du handler noe ved bruk av denne linken er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden, uten at det koster deg noe ekstra.

Frukt- og sopptørker med termostat og timer

Også på denne kan du justere temperaturen fra 40-70 grader. Her får du også en timer som kan stilles fra 1 til 36 timer.

Dehydrator ED5 fra Steba
805,00

Temperaturkontroll på 40-70 grader og tidsstyring på 1-36 timer. Utstyrt med fem brett.

350 watt.

Se mer *
*Hvis du handler noe ved bruk av denne linken er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden, uten at det koster deg noe ekstra.

* Linker merket med * er affiliate linker. Hvis du handler noe ved bruk av disse linkene er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden, uten at det koster deg noe ekstra. En vakker dag kan det også hende at det dekker innkjøp av gin, som jo er en nødvendighet for å ha noe å skrive om.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

2 comments

  1. Hei
    Takk for interressante mailer og artikler
    Bruker selv mini appelsiner/sitroner som jeg fryser hele til dekorative isbiter
    Skal kjøpe meg en tørker og lurer på hvordan man best kan kutte opp for å få tynne skiver Ny artikkel?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.