bar utstyr hjemme hjemmebar barutstyr

Lyst på bar hjemme? Tips til utstyr og tilbehør

Går du med tanker om å lage deg en bar hjemme? Her er listen over utstyr og tilbehør som du trenger for å komme i gang.

Utstyr til en hjemmebar trenger ikke å koste skjorta eller ta veldig mye plass. Sats på å starte i det små for deretter å kjøpe barutstyr for hjemmebruk etterhvert som du erfarer hva du trenger.

Her finner du en kort beskrivelse av hva du bør ha av utstyr for å kunne servere drinker fra din egen hjemmebar.

Denne artikkelen inneholder betalte lenker. Disse er merket med*.

Barsett

Barsett og barutstyr finnes i mange forskjellige utgaver. Det lønner seg alltid å kjøpe ett av disse settene fremfor å kjøpe alle delene løse. Det som kan være greit å tenke på er at du bør starte med et barsett som inneholder det du trenger, og som ideelt sett kan komplimenteres med ett annet barsett ved en senere anledning.

Dette er de verktøyene du absolutt må ha i en hjemmebar:

  • Målebeger
  • Shaker/røreglass
  • Sil
  • Potetskreller

Art Barsett 3 deler, Rustfritt Stål*

Her har du et barsett som inneholder det mest grunnleggende av utstyr du trenger til en bar hjemme: En barsil, et målebeger, og en cobbler shaker. Du kan bruke bunnen på shakeren som røreglass sammen med en skje med langt skaft. Du siler da væsken over i glasset ved hjelp av silen.

Dorre Art barsett med Cobbler shaker, måleglass, og sil
237,00

By gjestene på deilige drinker og cocktailer som du blander helt selv. Settet inneholder en shaker, sil og måleglass. Alle produkter er laget av rustfritt stål. Tåler oppvaskmaskin.


Kjøp nå *
*Hvis du handler noe ved bruk av denne linken er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden, uten at det koster deg noe ekstra.

Her kan du lese litt om valg av shakere.

velge riktig cocktail shaker

Hvordan velge riktig cocktail shaker

Hvordan velge riktig cocktail-shaker, bar shaker, eller shaker? Uavhengig av hva vi kaller det ser vi alle for oss en bartender som rister sprit og is, og selve shakeren. Kanskje ... Les mer

Dolan Barsett 5 deler, Rustfritt Stål*

Når du senere vil utvide med litt mer barutstyr, kan du gå for dette settet. Her får du en Boston shaker, en barskje, et målebeger og en barsil. En Boston-shaker tar større volumer enn en cobbler-shaker. Denne shakeren gir deg også to røreglass. Det følger med en praktisk, lang barskje. Med dette settet får du dobbelt opp med målebeger og barsiler, noe som gjør at du kan holde det gående hele kvelden uten at alt blir veldig klissete.

Mye for pengene
Dolan barsett med Boston shaker
238,00

Et perfekt barsett fra Dorre som gjør det enkelt for deg å blande deilige drinker til både deg selv og dine gjester. Her er alt som trengs for en jevn bruk, med drikkemåleren som måler effektivt ingredienser og med silen tar du opp ting som ikke hører hjemme i glasset. Elegant, jevn og effektiv!

Kjøp nå *
*Hvis du handler noe ved bruk av denne linken er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden, uten at det koster deg noe ekstra.
ristet eller rørt

Shaken or Stirred? – Ristet eller rørt? Hva er forskjellen?

Shaken or Stirred? - Ristet eller rørt? Svaret på spørsmålet avhenger mest av hva du selv liker. I denne artikkelen finner du nok info til at du kan gi et ... Les mer

Potetskrellere

En potetskreller er kanskje ikke det første du tenker på når du skal handle barutstyr til hjemmebruk, men hvis du skal servere Gin og Tonic eller Dry Martini, kommer dette til å bli like selvfølgelig som måleglass.

Det finnes to typer potetskrellere som egner seg til fruktskall. Den «vanlige» rette varianten, og en såkalt y-skreller*. Hva du liker kommer an på smak og behag.

Fiskars Functional Form Potetskreller*

Functional Form potetskreller med bevegelig blad fra Fiskars
68,00

Bevegelig blad som gjør skrellingen lettere. Softgrip skaft. Tåler oppvaskmaskmaskin.

Se mer *
*Hvis du handler noe ved bruk av denne linken er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden, uten at det koster deg noe ekstra.

Om du velger en rett skreller eller en y-skreller er smak og behag. Det viktigste er at du kjøper en solid skreller. Det å skrelle fruktskall er en mye tøffere jobb enn å skrelle poteter.

hvorfor sitrusskall i drinker

Hvordan og hvorfor bruke sitrusskall i drinker

Hvorfor bruker vi som oftest sitrusskall i våre drinker? Det er flere årsaker til dette. Først og fremst fordi det gir mer smak og mindre syrlighet enn om du bruker ... Les mer
Good Grips Y-formet skreller fra OXO
120,00

Skrellerens myke og ergonomiske håndtak glir ikke i hendene, selv når de er våte, men gjør det i stedet lett og behagelig at arbeide med. Tåler oppvaskmaskmaskin.

Se mer *
*Hvis du handler noe ved bruk av denne linken er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden, uten at det koster deg noe ekstra.

Isbiter

For at gjestene skal ha en god opplevelse må du ha mye isbiter, og isbiter av god kvalitet.

Vi har en egen artikkel som forteller litt om viktigheten av is, og som gir deg noen tips på hva du kan gjøre for å få klarest mulig is.

Det viktigste tipset jeg kan gi deg om is er dette: Ligg unna isbitmaskiner som lager isbiter som vist på bildet til høyre. De smelter ekstremt fort. Les mer nedenfor.

lage klare isbiter

Hvordan lage klare isbiter, og alt du lurte på om is i drinker

Hvordan kan du lage klare isbiter? Visste du at jo raskere du fryser isbitene, jo raskere tiner de? Visste du at jo mer is du har i en drink, jo ... Les mer

Isbøtte

Et annet praktisk tilbehør til hjemmebaren er en isbøtte. Denne gir deg et sted å oppbevare isen som ikke bare gjør den praktisk tilgjengelig, men som også eliminerer problemet med smeltevann.

To tips:
1. Legg en liten skål opp-ned i bunnen av isbøtten. Da holder du de nederste isbitene ute av vannet.
2. Dersom isbøtten ikke har lokk, legg er håndkle over åpningen. Da holder isen seg lengre.

Isbøtte med lokk og klype 1,3 liter fra Dorre
279,00

En utmerket isbøtte fra Dorre som sikrer at isen ikke smelter. Isklypen kan skjules i lokket.

Kjøp nå *
*Hvis du handler noe ved bruk av denne linken er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden, uten at det koster deg noe ekstra.

Glass

Hvilket glass du drikker av er faktisk veldig viktig for hvordan du opplever en cocktail. Ja, for du opplever faktisk en cocktail. Det første du gjør er å se, derfor er det fint med et vakkert glass hvor du også har plass til garnityr.

Det neste er duft. Dette er hovedårsaken til at jeg liker å servere en Gin og Tonic i et copa-glass. Da får du nesen godt nedi glasset før du til sist smaker den.

Husk at her kan det være lurt å kjøpe glass etterhvert som du finner ut av hvilke drinker du og gjestene dine liker.

I artikkelen under får du tips om hvilke glass som passer best til gin og gincocktails i forskjellige utgaver. Å ha riktige glass vil vi si er essensielt barutstyr også for hjemmebruk.

Glass til gin - hvilket glass skal du velge?

Glass til gin – hvilket glass skal du velge?

Hvordan finner du riktig glass til gin? Hva er det riktige glasset til Gin og Tonic? Hvorfor er copa glass så store? Hvordan serverer du en Negroni? Og hva med ... Les mer

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.