Hvor mye tonic i Gin og Tonic

Hvor mye tonic skal det være i en Gin og Tonic?

Ett at de spørsmålene jeg får oftest er hvor mye tonic skal det være i en Gin og Tonic. Det kommer an på hvilken gin, og hvilken tonic du bruker, men her er noen generelle retningslinjer.

Avhengig av hvem som spør, så hender det at jeg svarer Hvor langt er et tau? Det er nemlig like enkelt å svare på. Det kommer an på tauet, ikke sant? Slik er det også med mengden tonic i forhold til gin. En god tommelfingerregel er at det, med noen få unntak, aldri skal være mer enn 3 ganger så mye tonic som gin.

Jeg vil påstå at for mye tonic, og for lite is, er hovedårsaken til at mange ikke liker Gin og Tonic.

Har du for mye tonic i en Gin og Tonic vil det føre til at gin-smaken blir borte. Det eneste du da sitter igjen med er en drink som består av tonic med en antydning av alkoholsmak. Det er forsåvidt ikke noe galt i dette, men da vil jeg anbefale deg å benytte en billig, nøytral vodka i stedet for gin.

Hvor mye tonic bør det være i en gin og tonic

Her følger noen generelle tips for de forskjellige merkene.

Fever-Tree tonic

Hvor mye tonic i en gin tonic
De tre Fever Tree tonic typene i midten er forholdsvis nøytrale. De to i ytterkant tar mer plass i en G&T. (Bilde: Fever-Tree)

Personlig liker jeg smaken av gin. Det betyr at jeg sjelden tar mer enn dobbelt så mye tonic som gin i min Gin og Tonic. Fever Tree Premium Indian Tonic Water, Mediterranean Tonic Water, og Naturally Light Tonic Water er så nøytrale at forholdet 1:2 mellom gin og tonic er helt trygt å begynne med.

Det er enkelt å lage en Gin og Tonic. Du må bare være veldig forsiktig med tonic’en.

Historien om tonic

Hva er tonic? Historien om tonic fra medisin til cocktail

Historien om tonic er fascinerende. Vi kan takke den britiske armeen for dens opprinnelse, og to nederlandske tvillingsøstre for dens seneste utvikling. Hva er tonic Tonic er ikke et komplisert ... Les mer

Fever Tree Elderflower Tonic Water kan stort sett også benyttes i forholdet 1:2, med mindre du har en veldig nøytral gin. Fever Tree Sicilian Lemon Tonic er så kraftig at du maksimalt bør benytte forholdet 1:1, nesten uansett hvilken gin du benytter.

Min favoritt er å benytte like deler Martin Miller’s Gin og Fever Tree Sicilian Lemon Tonic, sammen med 10-12 blader basilikum. Dette gir en helt unik G&T.

The Headless Horseman tonic

The Headless Horseman
The Headless Horseman Tonic. Bilde: Produsenten)

The Headless Horseman tonic er en serie med norske tonic som ble lansert våren 2020. De smaker veldig godt, men alle har mye smak. Til de rettet ginene er de fantastiske, men de vil totalt dominere mange gin. Start med blandingsforholdet 1:1. En av mine favoritter er rabarbra tonicen sammen med enten Bareksten Botanical Gin eller Vidda Tørr Gin.

Double Dutch tonic

Double Dutch
Bilde: Produsenten

Double Dutch sine tonicer er milde i smaken, og passer til de fleste gin. De tilfører lite eller ingen sødme, på grunn av dette kan det ofte virke som om kininen kommer mer frem. Her kan du trygt begynne med forholdet 1:2. Den til høyre på bildet, med ingefær, er den som smaker mest. Ingefær går veldig bra til smaksrike gin.

Tundra Tonic

Tundra Tonic Nøisom Fredrikstad
Tundra Tonic fra Nøisom i Fredrikstad. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Tundra Tonic er en serie på tre forskjellige tonicer. Tundra Original ligger et sted mellom Schweppes Indian Tonic of Fever-Tree Premium Indian Tonic i smak. Alle tre er milde tonicer hvor du trykt kan starte med blandingsforholdet 1:2.

Schweppes tonic

Andel tonic i gin og tonic
De fleste Schweppes Tonic typene er nøytrale. (Bilde: Schweppes.)

Schweppes Indian Tonic, den du for tak i over alt, er forholdsvis nøytral. Det man skal være oppmerksom på er at den tilfører sitrus og sødme, noe som slett ikke passer alle gin. Schweppes Premium Mixer variantene inneholder mer kullsyre enn Schweppes på plastflaske. Schweppes Premium Mixer Tonic & Pink Pepper er veldig god til mange gin, med start med forholdet 1:2 Varianten med hibiscus, til høyre i bildet, er så kraftig at man bør starte med forholdet 1:1.

tonic passer ikke til alt

Nei, din favoritt-tonic passer ikke til alt!

Din favoritt-tonic er sikkert god til mange gin, men den passer ikke til alt. Jeg bebreider ingen, men det er på tide å ta "den store samtalen" om tonic. Dette ... Les mer

Husk at alt dette til slutt koker ned til hva du liker. Det finnes ikke noe fasitsvar, og akkurat det er vel en av grunnene til at man aldri blir lei Gin og Tonic. Du kan eksperimentere og stadig finne en ny vri du liker.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.