Glass til gin – hvilket glass skal du velge?

Hvordan finner du riktig glass til gin? Hva er det riktige glasset til Gin og Tonic? Hvorfor er copa glass så store? Hvordan serverer du en Negroni? Og hva med Dry Martini? Slapp av! Her finner du svarene.

Denne artikkelen inneholder betalte lenker. Disse er merket med*.

Hvorfor valg av glass er viktig når du skal drikke gin

Å finne riktig glass til gin er viktig, akkurat som det er for det meste annet du skal drikke. Formen på glasset har mye å si for opplevelsen av det du har oppi. For at drinken skal være kald er det viktig med plass til mye is. For en drikk med mye aroma må glasset kunne fange disse og gi deg en god opplevelse.

Det riktige glasset for Gin og Tonic

Først av alt skal du droppe tanken på high-ball glass – det vi ofte kaller longdrink glass. Du vet de høye slanke man oftest fremdeles får en Gin og Tonic i ute på byen. Som regel med for lite is, for mye tonic og en sitron eller lime båt eller skive. Servert på denne måten vil en Gin og Tonic smake som sur tonic med billig alkohol.

Heldigvis har Spanjolene vist oss hvordan vi kan løse dette. I dag er det mer og mer vanlig at man får servert Gin og Tonic som er laget med entusiasme og pasjon, og fylt med spennende garnityr og nok is.

lage en Gin og Tonic

Hvordan lage en Gin og Tonic – Gin & Tonic for nybegynnere

Det er ikke vanskelig å lage en Gin og Tonic. Alt du trenger er glass, målebeger gin, tonic, isbiter og litt passende garnityr. I denne artikkelen har jeg bevisst forenklet ... Les mer

Hvorfor er Copa glass det riktige glasset for Gin og Tonic?

Et copa glass, noen ganger også kalt et ballongglass er alt det et highball glass ikke er.

  • Glasset er stort nok til romme mye is. Dette holder drinken kald uten at isen smelter.
  • Stetten på glasset har to funksjoner; det gjør at du kan holde i drinken uten at isen smelter, og du holder hånden varm og tørr.
  • Formen på glasset gjør at du får mer utbytte av drinkens aroma, og garnityret kommer mer til sin rett.

For å oppsummere; copa glasset gir mer nytelse, og får drinken til å vare lenger.

Orrefors Gin & Tonic Glass 4-pakk fra RoyalDesign. Kr 498,-*

Copa-glasset kom opprinnelig fra Spania hvor det kalles «Copa de balon» og har vært i bruk siden 1700-tallet. Dersom du ikke har et copa-glass bruker du det største rødvinsglasset du har.

Det riktige glasset til en Negroni – tumbler-glasset

Dette glasset, som vi også kaller whiskey-glass, lowball glass eller on-the-rocks glass, er ideelt for en Negroni. Det passer til alt du vil nyte bart eller bare med is uten mye garnityr.

Punk Tumbler glass, 34,8cl, 4-pakning fra RoyalDesign. Kr 291,-*

Det riktige glasset til en Dry Martini – cocktailglasset

Coctail-glasset, også kalt Martini-glass er helt essensielt når du skal nyte en Dry Martini eller Gibson. Dette glasset er en moderne versjon av Champagne skålen. Glasset er høyt og elegant, og både drinken og garnityret kommer til sin rett.

Husk å kjøle glasset før servering, bruk kaldt vann og noen isbiter. Vi fyller gjerne glassene med vann og et par isbiter mens du gjør i stand cocktailen, da har glasset blitt kalt innen du er klar.
Tøm ut vann og istbiter, og sil drinken i glasset. På denne måten unngår du at drinken må kjøle ned glasset og dermed blir lunken.

Bubble Martini Glass, 20 cl fra RoyalDesign. Kr 116,-*

Det alternative cocktail glasset – Champagneskålen

Champagne-skålen kan brukes til mange av de ginbaserte cocktailene. I følge legenden er Champagneskålen formet etter Marie Antoinette’s bryst, hva nå enn det skulle være godt for, men antar det solgte bra en gang i tiden. Noen liker dette glasset bedre enn de klassiske Martiniglassene, særlig om du skal servere en drink med is.

Premium Champagneglass 39cl, 2-pakk fra RoyalDesign. Kr 207,-*

Det riktige glasset til en French 75 – Champagne glass

Det er ikke mye å si om dette, bortsett fra at enhver cocktail med bobler gjør seg i et champagneglass. (og da snakker vi ikke om tonic-bobler.)

iittala Senta Champagneglass 21 cl 2-Pakk fra RoyalDesign. Kr 202,-*

Smake gin ginsmaking

Hvordan smake gin – 9 gode råd om ginsmaking

Hva er den beste måten å smake gin på? Dette er et spørsmål jeg av og til får fra folk rundt meg. Her er mine råd til hvordan du på ... Les mer

Det riktige glasset til ren gin – tulipanglasset

Hva gjør du når du har en gin som er så fantastisk at du ikke vil ha i noe – ikke engang is? Da heller du gin i et lite tulipanglass og lar glasset hvile på siden i en bolle med knust is.

Digestive Glass, 13,5 cl, 4-pakk fra RoyalDesign. Kr.500,- tilbud nå kr 375,-*

Digestive Glass 13,5 cl, 4-pk
Digestive Glass, 13,5 cl, 4-pakk fra RoyalDesign. Kr.500,- tilbud nå kr 375,-*. (Bilde: RoyalDesign)

Med all denne informasjonen skulle det være lett å finne korrekt glass til akkurat din gin. God fornøyelse!

* Linker merket med * er affiliate linker. Hvis du handler noe ved bruk av disse linkene er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden, uten at det koster deg noe ekstra. En vakker dag kan det også hende at det dekker innkjøp av gin, som jo er en nødvendighet for å ha noe å skrive om.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.