moderne gin

Moderne gin – Et forsøk på en forklaring

Moderne gin er et samlebegrep på gin som sprenger grensene for smakene du normalt forbinder med gin. Mange av de er vanvittig gode.

Jeg er vanligvis en fyr som ikke utsetter ting i det uendelige. Denne artikkelen er unntaket. Jeg har rett og slett ikke visst hvor jeg skulle begynne. Da mener jeg både bokstavelig talt og billedlig talt.

Uansett hva jeg skriver videre så er det mulig å finne en ginprodusent som ikke følger den logikken jeg beskriver, eller ginblogger som mener at min logikk er feil. Det er også svært sannsynlig at jeg kommer til å oppdatere denne artikkelen etterhvert, både fordi gin er et segment i stadig utvikling og fordi jeg lærer noe nytt hver gang jeg dukker ned i dette temaet.

Hva ligger i begrepet gin

Det eneste som kreves for å kalle en sprit for gin er at den inneholder einebær og at den holder over 37% i EU. I USA er kravet minst 40%. Hvis du vil vite mer foreslår jeg at du leser artikkelen under.

Hva er gin

Hva er gin? Hvordan produseres gin? Hva er gin laget av?

Hva er gin? Hvordan lager man gin? Dette er spørsmål jeg får ganske ofte. Denne artikkelen er den første i en serie om produksjon av gin. Hva er gin - ... Les mer

Variasjoner av London Dry Gin

London Dry Gin er gin som ikke er tilsatt annet enn vann etter destillering. Navnet kommer at at det var i London de først laget denne gintypen og at den kjennes tørrere ut enn Old Tom ginen som folk var vant til på den tiden.

Hva er London Dry gin?

Hva er London Dry gin?

Hva er London Dry gin? Det er den vanligste typen gin. Den smaker gjerne einer og sitrus. Fun fact: På tross av navnet må den ikke være laget i London ... Les mer

De senere årene har flere produsenter startet med regionale beskrivelser. Monkey 47 kaller sin gin for Schwarzwald Dry Gin. KI NO BI opererer med betegnelsen Kyoto Dry Gin. Bluecoat benytter betegnelsen American Dry Gin. Felles for alle er at Dry Gin er Dry Gin uansett hvor den er laget. Det vil si at de opererer med de samme krav som London Dry Gin.

Moderne gin

Moderne gin

Her er det at det virkelige kaoset begynner. Jeg skal i denne artikkelen holde meg unna Pink Gin, men konsentrere meg om de andre klare gintypene som har kommet de siste årene.

Først vil jeg rette en takk til Hendricks Gin, det var de som startet alt dette. Riktignok var det Bombay Sapphire som først viste oss at London Dry Gin ikke nødvendigvis må smake kun sitrus og einer, men det var Hendricks som forlot Dry Gin konseptet og tok gin i en helt annen retning.

En moderne gin er en gin hvor den primære smaken er av alt annet enn einer.

Modern gin, contemporary gin, new wave, eller western gin er alle forskjellige navn på det samme fenomenet; en gin hvor den primære smaken er av alt annet enn einer. Her hjemme er kanskje Aviation og Gin Mare, for utenom Hendricks, de mest kjente Moderne ginmerkene.

Navy Strength gin

Det er ikke bare produksjonsmetoden eller det dominerende smaksbildet som blir utfordret. Navy Strenght har også fått en moderne variant: Elephant Gin har en variant som oppfyller kravet til å kunne kalle seg Navy Strength Gin, det vil si at den inneholder minst 57% alkohol. Siden elefanter tilbringer mest tid på land mente produsenten at navnet Elephant Strength Gin var mer passende.

historien om navy strength gin

Historien om navy strength gin

Historien om navy strength gin er enda et interessant kapittel i den fasinerende og krigspregede historien om Gin. Vi kan takke den Britiske marinen, ikke bare for navy strength gin, ... Les mer

Fremtidens gin

Det er ikke lenge siden Pink Gin var navnet på en cocktail, nå er det navnet på et helt segment med gin som smaker noe mellom gin og tyggegummi, avhengig av produsent. Dette har fått mange til å ta til orde for en strengere definisjon av hva gin er. De første diskusjonene startet allerede i 2017. Ettersom ingenting har skjedd på to år, våger jeg å påstå at interessen ikke er så alt for stor. Personlig tror jeg at markedet selv vil regulere dette. Jeg tror ikke at Pink Gin med glitter kommer til å bli noen storselger.

Jeg gleder meg uansett til å drikke gin, også i fremtiden, men uten glitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.