Ginger Ale Ginger Beer forskjellen

Ginger Ale og Ginger Beer – hva er forskjellen?

Del med andre ginteresserte:

Ginger Ale og Ginger Beer – hva er forskjellen? Vi kaller begge for Ingefærøl på norsk. Er det noen forskjell eller kan du bruke dem om hverandre? Vi gir deg svaret.

Opprinnelsen til Ginger Ale og Ginger Beer

Ginger Ale og Ginger Beer har lang historie, og bakgrunn fra England. Mange der har som barndomsminne at de fikk en ingefærdrikk om maven ikke var helt god.

Ginger Beer kom først

Opprinnelsen var Ginger Beer – det vil si Ingefær-øl som oppstod på 1800 tallet i England. Populariteten spredde seg over dammen og Amerikanerne nøt også den forfriskende drikken. Ingefær ble brygget med sukkervann, sitronsaft og en bakterie kalt «ginger-beer-plant» – og det ferdige produktet hadde et alkoholinnhold på ca. 11 prosent.

Ginger Ale

Ginger Ale dukket opp senere, først i 1851, i Irland. Men det moderne Ginger Ale som vi kjenner nå ble oppfunnet mye senere da Kanadieren John McLaughlin oppfant det og det var det som ble Canada Dry.

Ginger Ale er fremdeles rett og slett en brus med ingefærsmak, oftest ikke så sterk, så den kan nytes alene eller blandes i en drink.

Ginger Beer

Ingefærøl og Ingefær-ale kan brukes om hverandre, men Ingefærøl har sterkere smak. Dermed er det litt slik at om det er ingefær smaken du liker bør du kjøpe ingefærøl.

Ingefær
Ingefær. (Bilde: Pixabay)

Liker du mye eller lite ingefærsmak?

Ingefærøl finnes i svært mange varianter, fra typer som smaker lite og mildt av ingefær til de som er som smaksbomber, enkelte er til og med tilsatt chili – Sikkert for å gi oss som elsker hot ingefær ennå en ting å glede oss over. Når du skal lage en drink og bruke ingefærøl kan det være lurt å bruke en mild variant om du vil kjenne smaken av alkoholen, med mindre det du blander ut har veldig kraftig smak og kan «holde stilen» selv med et kraftig ingefærøl.

Ginger Beer og Ginger Ale er supre som mixere

Du kan lage nydelige drinker med ingefærøl, oftest kalles disse med Gin for Gin Buck. En Gin Buck inneholder egentlig presset sitron, ingefærøl og gin. For enkelhets skyld, og avhengig av hvilken ingefærøl du har, kan du bare bruke gin, is og ingefærøl. Vær oppmerksom på at vi anbefaler alkoholfri ingefærøl som mixer.

Oppskrifter med ingefærøl

Her har vi samlet litt inspirasjon til å bruke ingefærøl i drinker. Har du ikke akkurat den ginen vi har brukt, eller det ingefærølet vi har brukt, forsøker du selvsagt med det du har. Ingefærøl fungerer veldig bra med de fleste gin, og gir en flott og frisk drikk, sommer som vinter.

Dette er en Gin Buck med Ophir Gin og Ginger Joe Ingefærøl. To ingredienser med skikkelig futt i.

Gin Buck med Ophir Gin og ingefærøl
Her ser du en Gin Buck med Ophir Gin og ingefærøl

Det er også gøy å kombinere ingefærøl med eplejuice, det passer også veldig godt. Slik kan du også lage alkholfrie drinker på en stilig måte. Ingen grunn til å få en kjedelig drink selv om man ikke drikker alkohol! Her har vi laget et par veldig gode varianter med en mild ginger ale, hvor ginen og og eplejuicen også får litt rom for å skinne.

Først en deilig drink med Eplejuice, Fentiman Ginger Ale og Bareksten Botanical gin

Bareksten Gin med ginger ale
Bareksten Botanical Gin, ginger ale, og eplejuice. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Så en frisk og lekker variant med Malfy Gin Originale, Eplejuice og Ginger Ale

Malfy Originale Gin med ginger ale
Malfy Originale Gin med ginger ale og eplejuice er frisk og godt. (bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Avslutningsvis en Ophir Gin igjen som vi liker godt med kraftige mixere fordi den smaker så godt og krydret i seg selv. Her med ingefærøl fra Fentimans som vel er det mildeste ingefærølet jeg har vært borti.

Dette er en klassisk Gin Buck som det så fint heter når man blander ferskpresset sitronsaft, gin og ingefærøl.

Gin Buck med Opihr Gin

Vi håper du har funnet ut hva som er forskjellen på Ginger Beer og Ginger Ale og fått litt inspirasjon til å forsøke ingefærøl og gin sammen. Vi jobber stadig med å finne gode mixere og vil legge ut flere etter hvert. Ikke bare ingefærøl, men også andre varianter av blandevann som passer til gin.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.