gin-oppskrifter jul

10 gin-oppskrifter som passer til jul

Del med andre ginteresserte:

Her får du 10 gin-oppskrifter som passer perfekt til jul. Vi har prøvd å holde oss til gin og garnityr som har smaker vi gjerne forbinder med jul. Her vil du finne noe for de fleste ganer.

1. Julens Martini med Palma Spiced Gin

Palma Spiced Gin er en Spansk gin fra Mallorca. Det er en krydret moderne gin med lett fatpreg og sitrusnoter. Dette er en kompleks gin som det tar tid å bli kjent med.

Julens Martini med Palma Spiced Gin
Julens Martini med Palma Spiced Gin er en helt uvanlig Martini. Her får du sødme, julekrydder og varmende smaker alt i ett.
Les mer…

2. Gin Tonic Harahorn Fatlagret Gin

Harahorn Fatlagret Gin er spesiallaget for å ligge på fat. I denne ginnen har kryddermengden blitt juster i forholdet for å gi rom til smakene som kommer fra Oloroso sherryfatet. Resultatet er godt balansert og nydelig.

Gin Tonic Harahorn Fatlagret Gin
Det er nesten vanskelig å lage en Gin Tonic Harahorn Fatlagret Gin som ikke blir god. Denne er ikke noe unntak. Appelsin fungerer veldig bra med denne ginen.
Les mer…

3. Havn Marseille Gin og Ginger Ale

Havn Marseille Gin er en Belgisk gin med tydelig duft av timian og rosmarin. Det er også mye smak av koriander, nellik og santolina.

Havn Marseille Gin og Ginger Ale
Havn Marseille Gin og Ginger Ale er en balansert og god drink med både krydder og sødme. Perfekt når du har lyst på noe annet enn Gin og Tonic.
Les mer…

4. Gin og Tonic med Greenalls Blood Orange Gin

Greenall’s Blood Orange Gin er Greenall’s London Dry Gin som er infusert med blodappelsin og fiken. Den er ikke tilsatt sukker og slikt sett ikke en søt gin.

Gin og Tonic med Greenalls Blood Orange Gin
Gin og Tonic med Greenall’s Blood Orange Gin er en G&T hvor blodappelsin står i sentrum. Vi har valgt Fever-Tree Premium Indian Tonic for å få frem sødme og bitterhet.
Les mer…

5. Jule-Negroni med Edinburgh Christmas Gin

Edinburgh Christmas Gin er en nydelig gin med tydelig julekrydder-noter og duft av røkelse og myrra. Smaken er klassisk med innslag av den spennende kryddermiksen.

Jule-Negroni med Edinburgh Christmas Gin
Negroni med Edinburgh Christmas Gin passer perfekt til jul. Vi har valgt Rubens Vermouth Rosso ettersom denne ikke er veldig kraftig, og dermed kommer krydderne i ginen mer frem.
Les mer…

6. Sixling Gin med eplemost

Sixling Irish Gin er nydelig. Kombinasjonen av multer, kardemomme, hylleblomst, og kvann skaper en utrolig smaksrik gin som du kan dra i så mange retninger at flasken er tom før du er ferdig.

Sixling Gin med eplemost
Sixling Gin med Eplemost er et friskt og godt alternativ som passer bra for deg som ikke liker Gin og Tonic eller bare har lyst på noe annet.
Les mer…

7. Elsker Dry Velvet Gin med ingefærøl

Elsker Dry Velvet Gin er en lekker lilla gin fra Stig Bareksten. Her har han lekt seg med einer, hylleblomst, sitrus og flere andre bær.

Elsker Dry Velvet Gin med ingefærøl
Elsker Dry Velvet Gin med ingefærøl er et eksempel på en drink så god at den ikke trenger garnityr. Ingefærøl balanserer krydder og sødme.
Les mer…

8. Palma Spiced Chai Old Fashioned

Dette er en aldeles nydelig cocktail. Er du glad i kanel, chai-te elelr julekrydder – ja så vil du elske denne. Til Palma Spiced Chai Old Fashioned trenger du Chai-sirup. Du kan lage en mindre mengde, men jeg valgte å lage ca 2,5 dl. Lag ca 1 dl med sterk chai-te. Klikk på bilde for oppskriften.

Palma Spiced Chai Old Fashioned
Palma Spiced Chai Old Fashioned er en cocktail full av julens krydder. Den kan være varmende eller frisk avhengig av hvor mye soda du bruker.
Les mer…
Palma Spiced Chai Old Fashioned

9. Bobbys Dry Gin med ingefærøl

Bobby’s Gin er en Nederlandsk gin laget med inspirasjon fra gründeren indonesiske bestefar. Den er full av Nederlandske og Indonesiske krydder.

Bobbys Dry Gin med ingefærøl
Bobbys Dry Gin med ingefærøl er den eneste kombinasjonen av gin og ingefærøl jeg har funnet hvor appelsinskall er det perfekte garnityret.
Les mer…

10. Bareksten Sloe Gin Royale

Bareksten Sloe Gin er Norges første sloe gin. Det er en rubinrød slåpebær-gin, ikke for søt og med tydelige smak av slåpebær, hint av blåbær og med litt snerp i bakkant.

Bareksten Sloe Gin Royale
Bareksten Sloe Gin Royale er en flott velkomstdrink for de store anledningene. Og særlig enklere er det vanskelig å få det. I tillegg er den både flott å se på og utrolig god.
Les mer…

Ønsker du flere gin-oppskrifter som passer til jul kan vi anbefale varme og kalde gin-drinker som er perfekte til jul.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
(Visited 1 times, 1 visits today)
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.