Det å lage en perfekt Dry Martini er lett. Hvorfor skal det da være så vanskelig? Her får du tipsene som gjør at du klarer å lage en god Dry Martini hver gang.
Jeg har igjennom tiden fått meg servert mange dårlige Dry Martini. Etterhvert har jeg lært meg noen triks for å unngå de verste opplevelsene. Her får du vite hva du skal se etter før du bestiller en Dry Martini ute, og hvordan du kan lage en god Dry Martini hjemme.
Hvordan bestille en god Dry Martini ute på byen
Det er en del ting du kan se etter før du bestiller:
- Har stedet mer enn to-tre flasker gin? Hvis ikke er det et tegn på at interessen for gin ikke er tilstede.
- Sjekk om de har din favoritt vermut, eller i alle fall en du vet at går bra med den ginnen du har lyst på. Om de har en gin du er glad i, så øker også sjansen for at utfallet kan bli vellykket.
- Hva med utvalget av tonic? Hvis de serverer tonic fra pistol kan du forlate stedet selv om du bare skulle ha en øl. Dette er fordi du da får en ferdig utvannet Gin og Tonic. Hvis eieren av stedet ikke skjønner dette er sannsynligheten stor for at interessen for gode drinker er fraværende.
- Er bartenderen litt vel ivrig til å multitaske? Hvis han eller hun tar på seg mer enn de kan levere er sjansen stor for at du får en utvannet Dry Martini.
Hvis ovenstående sjekkliste er bestått, kan du gå videre til det viktige spørsmålet:
Er du god til å lage Dry Martini?
Hvis bartenderen ser deg i øynene og svarer ja med en gang, da vet du at du er i gode hender. Ved et par anledninger har jeg opplevd å få en varianten følgende svar: “Nei, men han/hun er.” Dette er selvfølgelig også helt akseptabelt.
Shaken or Stirred? – Ristet eller rørt? Hva er forskjellen?
Gi tydelig beskjed om hva du vil ha
Med mindre du allerede har sagt dette når du bestiller, vil de fleste bartendere som øyeblikkelig svarer ja på spørsmålet om de er gode til å lage Dry Martini selvfølgelig stille deg tre oppfølgingsspørsmål:
- Hvilken gin ønsker du?
- Hvor tørr vil du ha den?
- Hva slags garnityr vil du ha?
Dersom du ikke har kommunisert ovenstående, og ikke får spørsmål om det, så kan det skyldes stress. Uansett bør dette være en vekker. Uansett, gi klar beskjed om hvordan du ønsker din Dry Martini.
Vær klar over at du setter høye krav til bartenderen. Dette betyr at hvis din Dry Martini er god og ble servert slik du ba om så bør tipsen være deretter.
Slik kan du lage en perfekt Dry Martini hjemme
Det å lage en perfekt Dry Martini hjemme hos deg selv er lett – hvis du har gode ingredienser og de rette verktøyene.
Dette trenger du:
- Gin
- Vermut
- Garnityr (Det mest vanlige er oliven eller sitronskall)
- Cocktailpinne
- Martini-glass
- Isbiter
- Kaldt vann
- Shaker eller røreglass
- Skje til røreglasset
- Sil
- Måleglass
Slik går du frem:
- Legg to isbiter i martini-glasset. Fyll opp med kaldt vann og sett glasset til side.
- Fyll røreglass eller shaker halvfullt med is
- Finn frem garnityr og gjør dette klart
- Mål opp gin og vermut og hell dette over i røreglasser eller shakeren
- Rør eller rist i 20 sekunder
- Sil væsken over i martini-glasset
- La drinken hvile mens du rydder bort etter deg
- Legg i garnityret og server.
NYT!
Dette trenger du kanskje
*Hvis du handler noe ved bruk av disse linkene er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden. Dette kan du gjøre uten at det koster noe ekstra.
Oppskrifter på Dry Martini
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.