Hva er Plymouth Gin

Hva er Plymouth gin?

Hva er Plymouth gin? Plymouth gin er både en betegnelse på en egen gin-stil og et tradisjonsrikt gin-merke med en rik historie. Plymouth gin er også den definitive Navy Strength Gin.

Stilen Plymouth gin

Etter flere rettsavgjørelser i 1880-årene ble det slått fast at Plymouth gin måtte være produsert innenfor bymurene i Plymouth. Slik er det ikke lenger. Etter at denne lov klausulen gikk ut i 2015 er ikke lenger betegnelsen Plymouth reservert for gin laget i byen med samme navn. Så langt har ingen andre prøvd å konkurrere med originalen. Det er kanskje ikke så rart. For en gin-elsker vil det være blasfemi å skulle drikke en «fake» Plymouth gin.

Plymouth Gin er laget på eksakt samme måte som en London Dry Gin. Plymouth gin er mindre tørr, og har en rundere einebærsmak. Dette kommer av et større innslag av rotvekster enn det som er vanlig i andre gin-typer.

Merket Plymouth Gin

Blackfairs Distillery har holdt til i de samme lokalene siden 1793. Med unntak av noe få år midt på -90 tallet har oppskriften på Plymouth Gin vært uforandret siden 1793. Destilleriet holder til i en bygning som opprinnelig var et kloster for Dominikanerordenen, bygningen er fra 1431. Denne bygningen overlevde tyskernes bombing under den andre verdenskrig, dog var det en pause i gin-produksjonen fra 1942 til 1945, på grunn av mangel på råvarer.

Hva passer til Plymouth Gin

Hva passer til Plymouth Gin

Plymouth Gin er unik. Produsert av The Black Friars Distillery i havnebyen Plymouth siden 1793, representerer den et stykke engelsk historie. Plymouth Gin er laget på eksakt samme måte som ... Les mer
Hva passer til Plymouth Navy Strength Gin

Hva passer til Plymouth Navy Strength Gin

Plymouth Navy Strength Gin er i seg selv er noe helt spesielt. Produsert av The Black Friars Distillery i det samme huset i havnebyen Plymouth siden 1793, representerer den et ... Les mer

Blackfairs Distillery er i dag det eneste gjenværende destilleriet i Plymouth. I den senere tid har destilleriet skiftet navn til Plymouth Distillery. I 2008 ble destilleriet og merkenavnet kjøp av det franske selskapet Pernod Ricard.

Blackfairs Distillery i Plymouth, England. (Bilde: Smalljim)

Det lages i dag fire varianter av Plymouth Gin:

  • Original, 41,2%
  • Original duty free versjon, 47%
  • Navy Strength, 57%
  • Sloe Gin, 26%
historien om navy strength gin

Historien om navy strength gin

Historien om navy strength gin er enda et interessant kapittel i den fasinerende og krigspregede historien om Gin. Vi kan takke den Britiske marinen, ikke bare for navy strength gin, ... Les mer

I nesten 200 år var det slik at intet skip fra British Royal Navy gikk fra kai uten Plymouth Navy Strength Gin ombord. I like lang tid var det tradisjon at hvert skip fikk et såkalt commissioning kit – et sett bestående av ginflasker med tilhørende glass. På den travleste tiden, rundt 1850, ble det solgt over 1.000 tønner pr år til British Royal Navy.

Ingen annen gin har vel vært med på så mye som Plymouth Navy Strength Gin. Den har opplevd seilskutetiden på godt og vondt, og vært en del av utrolig mange store historiske begivenheter bare fordi den var med på marinens skip og en del av hverdagen over flere århundrer.

Vi avslutter med det Plymouth kaller sin maritime favoritt cocktail; «Pink Gin». Du vil bli overrasket over innholdet – dette er et godt alternativ til en Dry Martini.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.