Herregårdsgin

Hva passer til Herregårdsgin

Herregårdsgin lanseres med bakgrunn fra Kvisle Herregård nær Flisa. Herregården drives av Per Magnus Haig, som er bartender og Solør-entusiast med et smittende positivt vesen.

Herregården har en svært interessant historie helt fra 1839, da som bosted for en sjømann. På den tiden var nok det å være sjømann i noen tilfeller ganske likt å være sjørøver. Uansett, han kom iallfall hjem som en svært rik mann og bygget seg Kvisle Herregård.

De nåværende eierne av Kvisle Herregård, Per Otto Sletten og Ole Peder Berggren, har sammen med Per Magnus Haig kommet frem til sammensetningen i ginen. Ginen er produsert hos Det Norske Brenneri, og man kan også derfor definitivt forvente kvalitet. De ønsket at ginen skulle ha lokalt preg og har derfor valgt tyttebær, eller “tipper” som det heter på solørsk, som sitt lokale alibi. Ginen inneholder også krydder, grønn kardemomme og pepper. Dette er en gin som egner seg både til cocktails og Gin og Tonic.

Herregårdsgin
Korken på Herregårdsgin. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten / Alt om Gin)

Hvem er Per Magnus Haig, og hva har han med gin å gjøre?

Per Magnus Haig er kokk, bartender og tidligere hovmester og restaurantsjef. En tusenkunstner som også har utgitt cocktailboken “En Bartenders bekjennelser”. Det var etter han gav ut boken at han fikk spørsmål fra eierne av Kvisle Herregård om han ikke ville drive stedet, og slik ble det.

Driften gjør han med glød, iver og evig entusiasme. Per Magnus får med seg folk, og herregården har blitt et samlingspunkt lokalt, og et naturlig sted å ha festlige anledninger. Starten ble litt tung da korona slo ned bare måneder etter start, men her er det eiere med forståelse, som sørget for at prosjektet overlevde.

Juleaften samler igjen Per Magnus og andre frivillige folk som sitter alene eller enslige med barn til julefeiring på herregården. Mange lokale næringsdrivende er med å støtter aktiviteten. Slik står det respekt av. Kvisle Herregård oppleves å ha blitt et sted nærmiljøet slår ring om, og slikt kommer ikke av seg selv. Her er det ekte entusiasme, glød og yrkesstolthet. Og smittende humør. Du bør egentlig ta deg en tur, – eller iallfall kjøpe Herregårdsginen.

En bartenders bekjennelser

En bartenders bekjennelser – av Per Magnus Haig

Boken En bartenders bekjennelser må være Norges flotteste cocktailbok. 275 vakre bilder over nesten like mange sider med oppskrifter og små historier. For en stund siden fikk jeg en henvendelse ... Les mer

Duft- og smaksnotater

Duften preges av einer, sitrus, kvann og grønne krydder. Den kan minne litt om skog.
Smaken er krydret, balansert med kardemomme, pepper og einer. Avslutningen er tørr og preges av kardemomme og krydder.

Herregårdsgin

Nøkkelord: Gin
Land: Norge
Produsent: Det Norske Brenneri
Alkoholstyrke: 41%
Farge: Klar
Servings 12.5
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilberedning: 0 minutes
Herregårdsgin lanseres med bakgrunn fra Kvisle Herregård nær Flisa. Herregården i Solør drives av Per Magnus Haig, forfatteren av En bartenders bekjennelser.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Herregårdsgin

Gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.