Mayfair XVll ble til da jeg hadde lyst på en frisk og lekker gul cocktail, og selvsagt med gin! Her får du fruktige Mayfair med Resept XVII Gin.
Som i de fleste cocktails kan du lage denne mindre søt ved å halvere mengden sukkerlake. Det er også lurt å smake på juicen din, for er den syrlig vil du kanskje kompensere med sukkerlake. Smak deg frem og nyt livet.
Dersom du ikke har frisk appelsinjuice kan du i stedet forsøke å bruke 1cl Aperol eller Monin Orange Spritz, men resultatet ble etter min smak ikke like godt. Monin Orange Spritz ble, etter min smak, bedre enn Aperol. Antagelig kan du ta helt vekk eller minske mengden sukkerlake i dette tilfellet.
Det er ganske vanlig å ha nellikspiker i denne, enten når du rører ut drinken, som garnityr eller du kan jo rett og slett stikke et par i appelsinskallet du bruker til pynt.
Mayfair er i utgangspunktet tenkt laget med Apricot Brandy, så dette er en tilpasning til egen smak og barskap.
Mayfair XVII
Beskrivelse
Ingredienser
- 5 cl Resept XVII Prophylactic Dry Gin
- 1 cl Grand Marnier Cordon Rouge eller annen appelsinlikør som f.eks Cointreau
- 2 cl Appelsinjuice helst ferkpresset
- 0,5-1 cl Sukkerlake
- Appelsinskall
Dette trenger du
- Resept XVII Prophylactic Dry Gin
- Grand Marnier Cordon Rouge
- Appelsinjuice
- Sukkerlake
- Målebeger
- Martiniglass
- Røreglass
- Barskje
- Cocktailsil
- Potetskreller
- Isbiter
- Appelsin
Pynt med
Slik går du frem
- Sett martiniglasset til kjøling ved å legge en isbit i glasset og fylle det med kaldt vann.
- Dersom appelsinjuicen din har fruktkjøtt er det lurt å sile den før du har den i røreglasset.
- Mål opp gin og de andre ingrediensene. Hell dette i røreglasset.
- Rør i 30 sekunder.
- Tøm martiniglasset. Rist ut vannet.
- Sil væsken over i martiniglasset.
- Skjær av 5 cm av skallet du skal pynte med, eller bruk en zester og lag en laaaang lekker strimmel du kan dandere over kanten av glasset.
- Vri skallet over glasset for å få ut oljene, og legg skallet pent i glasset.
Hjelpe! Denne drinken har vært en av mine favoritter! Men nå finnes ikke den nydelige ginen lenger på polet 🥲 Den er kommet i en ny variant: Resept XVII Propylactic dry gin. Har dere tro på at den nye kan gjøre samme nytten i en Mayfair? Eller kan dere evt foreslå en annen?
Tusen takk!
Heissann Lise, Resept 17 har rett og slett skiftet navn. Iallefall har de ikke sagt at innholdet er endret.
Vi har oppdatert artikkelen for Resept 17, og om du klikker på linken i drinken til ginen vil du finne litt mer info der: https://altomgin.no/hva-passer-til/hva-passer-til-resept-xvii-gin/
/Anett
Tusen takk, dere er gull å ha!!
💕😍 Tusen takk! /Anett